Egyéb Otthon, lakás

Az év színe 2022. – Very Peri (Pantone)

Mint már megszokhattuk, minden évben megjelenik a Pantone által választott év színe, ami a lakberendezésre éppúgy hatalmas hatással van, mint ahogy a divatvilágra is. A 2022. az úgynevezett Very Peri színárnyalaté a Pantone Color Institute szerint. De mi is ez a szín? 🙂

A 2020-as Classic Blue, valamint a 2021-es duplázó, Ultimate Gray és Illuminating után a PANTONE 17-3938 kóddal ellátott “Very Peri” névre keresztelt kékes árnyalat lett a 2022. év színe.

E szín a kék szín nyugalmát ötvözi a vörös energikusságával. A 2022-es év színe azért is különleges, mert ez az első olyan szín, amelyet a vállalat külön legyártatott, a korábbi években ugyanis a már meglévő archívumukból választottak árnyalatokat – derült ki a CNN beszámolójából.

„Fontos volt számunkra, hogy egy új színnel álljunk elő, mert most egy nagyon új látásmódot alakítottunk ki a világról – mondta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója. – Szó szerint ez a legvidámabb és legmelegebb az összes kék árnyalat közül. A vörös alaptónus miatt az újdonság erőt adó érzésével hat – és éppen az újdonság az, amit keresünk.” – mondta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

Gondtalanság, magabiztosság és merész kíváncsiság: így foglalja össze a Pantone a 17-3938 Very Peri-t, a márka 2022-es év színét. A dinamikus, ibolya-vörös a kék árnyalattal keresztezve határozottan energikusnak és reménytelinek mutatkozik, és arra ösztönöz bennünket, hogy merjünk és cselekedjünk, ahogy kilépünk a kihívásokkal teli világba.

Az idei év Pantone színét legegyszerűbben kiegészítők formájában csempészhetjük be otthonunkba. Egy váza itt, egy új párna ott, és költséghatékonyan belopózott otthonunkba a legfrissebb, trendi szín.

Inspiráció

 

Read previous post:
Milyen szegélyléc lesz a megfelelő a burkolathoz?

A szegőléc, avagy szegélyléc a padló és a fal találkozásánál lévő hézagok eltakarására szolgál, ez teszi teljessé a laminált padlóburkolatot....

Close