Beltér Burkolat Csempe Fürdőszoba Kültér, kert Otthon, lakás

Nagyvárosi hangulat, metro stílus

Manapság a metro csempe a nagyvárosi stílus kellékévé lépett elő. Ez a csempe klasszikus formával, a mai kor elvárásainak megfelelő design-al és színvilággal vált egyre közkedveltebbé.

Nevét a kezdetben párizsi metrók jellegzetes falburkolataként használt kisméretű csempékről kapta.

A “metro csempe” név nem véletlen, hisz vizuálisan, formavilágát és méretét tekintve megegyezik a földalattikban használt burkolattal, ám a kreatív lakberendezőknek köszönhetően a gyártók felismerték, hogy az otthonainkba illő színes, mázas kivitel az, amire a piacnak szüksége van.

Eleinte kávéházak, vendéglátóhelyek burkolataként kezdett elterjedni, de mára már hétköznapi otthonokban is egyre gyakrabban találkozunk metro csempe burkolattal.

metro-csempe-Plaqueta-Biselado-Brillo

Metro Csempe Plaqueta Biselado Brillo

A metro csempe fellelhető, illetve ismert még amerikai csempe elnevezés alatt is.

E csempe burkolásával otthonunkban egyedi, modern metro stílusnak is nevezhető miliőt alakíthatunk ki. Ideális burkolata a konyhának, klasszikus vagy minimál fürdőszobának, ám a minimál berendezésű nappalikban és hálószobákban is bátran alkalmazhatjuk.

A metro stílus egy életérzést sugároz, a nagyvárosi nyüzsgés ideálisan letisztult környezetét tárja elénk.

Egyedi színekben, általában fózolt (szögben csiszolt) szélekkel, a szabvány szerint 10*20 cm-es méretben készülnek. Bár méretük egységes, ám színviláguk, és a fugákkal, valamint a fektetéssel való játék igazán kreatív, egyedi és hangulatos megjelenést kölcsönöz a metro csempével burkolt felületnek.

Egyes, metro csempét is gyártók igyekeztek – mint a hazai Zalakerámia is – a vásárlói igényeknek mindinkább megfelelni, így a klasszikusnak mondható egyszínű csempék mellett dekorelemeket is becsempésztek egy-egy termékcsalád kínálatába.

Akit magával ragad a nagyvárosi nyüzsgő hangulat, bátran burkolja modern vagy éppen minimál stílusú otthonát metro csempével, így a metro stílus nagyvárosi hangulata költözik otthonába.

metro-csempe-zalakeramia-carneval

Metro Csempe Zalakerámia Carneval

Read previous post:
A spotlámpákról

Napjainkban nagyon kedvelt lámpatípussá vált a spotlámpa. Előre gyártott spot panaleket is vásárolhatunk, valamint beépíthető változatukat alkalmazhatjuk például gipszkartonba, álmennyezetbe...

Close