Beltér Egyéb Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás

Hogyan válasszunk zuhanytálcát? I.

Amikor valaki új fürdőszoba létrehozását, vagy egy már meglévő felújítását tervezi jó, ha tisztában van vele, hogy a zuhanytálcák változatos kínálatában mindenki tud a saját igényeinek megfelelő darabot választani.

A zuhanyzó kialakítását bizonyos esetekben a kényszer szüli. Hiszen ahol nincs elég hely egy fürdőkádnak, ott a zuhanyzó az egyetlen megoldás. De ugyanakkor az is igaz, hogy a zuhanykabin egy stílusos és elegáns eleme a fürdőszobának, éppen ezért fontos, hogy a zuhanytálca is harmonikusan illeszkedjen az összképbe.

17157A zuhanytálca kiválasztása előtt tehát érdemes megismerkedni a termék anyagát, méretét és formáját illetően a lehetőségekkel. Ezen elemek megfelelő kombinációja gondoskodik arról, hogy a zuhanytálca mind a minőségi elvárásainknak, mind a kényelmi igényeinknek hosszútávon képes legyen megfelelni.

A zuhanytálcák legelterjedtebb anyaga az akril. Megfizethetőség, könnyű szállíthatóság, számtalan forma. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönheti az akril népszerűségét. Ha ilyen zuhanytálcát választunk, csupán arra kell figyelnünk tisztítás során, hogy ne alkalmazzunk szemcsés állagú szereket, ezzel kerülve el a felület karcolódását.

A kerámia zuhanytálcák ezzel szemben kiválóan ellenállnak az erős fertőtlenítő- és tisztítószereknek. Hátrányuk a formai kialakítási lehetőségeik korlátozott száma.

17325A zuhanytálcák között a műmárvány termékek jelentik az eleganciát. Fényes és dekoratív megjelenésük ellenálló felülettel párosul. Változatosabb formai kialakítást tesz lehetővé a kerámia anyagnál.

Az SMC (Sheet Molding Compound) anyagot csak nemrégiben fedezte fel a fürdőszoba ipar. A speciális üvegszállal erősített poliészter alapanyagú zuhanytálcák kis súlya rendkívüli tartóssággal párosul. A nyersanyag formálhatósága kivételes, ezért az SMC zuhanytálcák kiképzése bámulatosan esztétikus.

A zuhanytálcák mérete rendkívül változatos skálán mozog. A szélesség 70 cm-től egészen a grandiózus 170 cm-es méretig terjed. A helytakarékos kisméretű zuhanytálcáktól az extra igényeket kielégítő dupla zuhanytálcákig számos variáció áll rendelkezésre.

Hamarosan folytatjuk!

Read previous post:
Nagyvárosi hangulat, metro stílus

Manapság a metro csempe a nagyvárosi stílus kellékévé lépett elő. Ez a csempe klasszikus formával, a mai kor elvárásainak megfelelő design-al...

Close