Beltér Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás Világítás

A spotlámpákról

Napjainkban nagyon kedvelt lámpatípussá vált a spotlámpa. Előre gyártott spot panaleket is vásárolhatunk, valamint beépíthető változatukat alkalmazhatjuk például gipszkartonba, álmennyezetbe beépítve, a helyiség kellemes hangulatának fokozása érdekében.

A spotlámpák a design mellett energiatakarékosság szempontjából is megállják a helyüket.

 

Koncentrált fény leadására képesek, fényük leginkább egy reflektor világításához hasonlít, – ám jóval gyengébben – egy fókuszált irányba szóródik. E miatt a spotlámpák kisebb területek megvilágítására alkalmasak leginkább. Ilyen fókuszált, irányított fényre a fürdőszobában, konyhában lehet szükségünk leginkább, valamint használhatjuk pl. kép vagy egyéb tükrök megvilágítására is.

spotlampak-spot-fashionA beépíthető spotlámpák (spot keretek) kiválóan alkalmasak hangulatvilágítás kiépítésére. A beépíthető spotokat pl. gipszkartonból kialakított, dekoratív polcokba, vagy álmenyezetekbe építhetjük. Érdemes úgy kialakítani ezt a hangulatvilágítást, hogy külön-külön is kapcsolhatóak legyenek az egyes területeken elhelyezett spotok, így hangulatosabb hatást érhetünk el, valamint spórolhatunk is.

Nagyobb területek, szobák központi világításaként jól gondoljuk meg a spotlámpa használatát, irányított, koncentrált fénye miatt. A spotlámpa ugyan alkalmas nagyobb terek bevilágítására, azonban ekkor nagyobb számú foglalattal rendelkező lámpákat (paneleket) kell felszerelnünk, és/vagy nagyobb számú beépíthető spotlámpát kell vásárolnunk, hogy elérjük a helyiségben a kívánt fényt.

Amennyiben mennyezeti lámpa helyett, központi világításként akarjuk a spotlámpát használni, kérjük ki szakember véleményét, tanácsát, alaposan tervezzük /terveztessük meg a spotok helyét, nehogy csalódjunk az eredményben.

spotlampak-almennyezetben

Amit tartsunk észben, hogy általában a spotlámpák izzói dönthetőek, így a kívánt területre irányíthatjuk a fényt.

spotlampak-somaSpotlámpák jellemzői:
– koncentrált (fókuszált), irányítható fény
– alacsony energiafogyasztás
– általános megvilágításra is alkalmas
– normál és LED izzós változat is elérhető

Típusai:
– spot panel (lámpatestek: spot fali lámpa, spot mennyezeti lámpa… stb.)
– beépíthetó spotlámpa (spot keretek)

Spotlámpát választani a hosszú távú spórolás reményében, vagy a kívánt design elérése érdekében szoktunk. Egy biztos, bármely szempontot is tartjuk szem előtt, a kereskedelemben elérhető kínálatban bizonyára találunk otthonunkhoz illő stílusú spotot.

Read previous post:
Tárolási ötletek fürdőszobába

A fürdőszoba tiszta és rendezett megjelenéséhez elengedhetetlen a használati tárgyaink esztétikus és higiénikus tárolása. Legyen akár kicsi a fürdőszobánk, legyen...

Close