Burkolat Kültér, kert

Terasz burkolat stílusok

Otthonunk hangulatára nagy hatással van a terasz kialakítása, ezáltal annak burkolata. Ma már rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre a terasz kialakítására is.

Egyszerű, praktikus, olcsón

Struktúrált mákos gres padlólap

Az egyeszerű is lehet nagyszerű. Valamint nem utolsó sorban praktikus és strapabíró. A natur greslapok egyszerű mákos greslapok barna, beige vagy szürke színben, melyek rendkívül strapabíró felületet biztosítanak teraszon, erkélyen, kerti pihenő aljzatán egyaránt, sőt, akár a műhelybe, garázsba is burkolhatjuk. Az ára is rendkívül kedvező, így költséghatékonyan lehet időtálló, strapabíró burkolatunk.

Egyszerű, letisztult, és modern

Lancaster padlólapok

Egy ízig-vérig modern teraszburkolatnak az árát is meg kell fizetnünk. Ám a technológiát tekintve több lehetőség áll rendelkezésünkre. Például a 2 cm-es kültéri padlólapokat burkolhatjuk akár fűre, kavicságyra, vagy akár homokágyra egyszerűen, így nem kell bajlódnunk a csemperagasztóval, fugázásáll, ám a szokványos csemperagasztós módszert is válaszhatjuk.
Mi több, e lapokkal emelt álpadlórendszert is kialakíthatunk a teraszunkon, valamint a kerti pihenő területére is. Ismerje meg korábbi cikkünkből»

Természetes fa hatás

WPC teraszburkolat

Természetes fa hatású teraszunk lehet fa kompozit anyagú WPC burkolattal burkolt, mely tiszta, és gyors burkolást tesz lehetővé. A természetes fa hatású teraszburkolat pénztárcabarát megoldása a WPC burkolattal való burkolás, mellyel praktikus, természetes fa hatású felületet kapunk, jóval kedvezőbb áron. Korábbi cikkünkből ismerje meg e burkolatokat.»

Turia fahatású padló teraszon

Ám választhatunk természetes fa hatású kerámia burkolatot is! Igényeinknek csupán a pénztárcánk szabhat határt, hisz a kínálat óriási az olcsóbb árfekvéstől a kifejezetten zsebbenyúlós kategóriákig egyaránt. Szíben és méretben szintén válogathatunk, hisz a kisebb mérettől a kifejezetten nagyig, a világos áranyalatoktól a sötétig hatalmas a kínálat a kereskedésekben.
A kültérre, teraszra burkulható fa hatású padlólapok esetén az olcsóbb, vagy közepes árfekvés is alkalmas a célra, hisz fagyálló burkolatok ezek is.
A fahatású padlólapok a mai fejlett technikának köszönhetően tökéletesen hasonlítanak a valódi fára, ám a valódi fa macerás karbantartási igényei nélkül. A fa hatású padlólapok tisztántartás, tisztítása egyszerű, seprést felmosást követően eredeti pompájában csodálhatjuk. Akár beltérre is burkolhatóak a kültérre is ajánlott famintás padlólapok, ezzel megteremtve otthonunk egységes összképét. (Fordítva ez nem igaz! Beltérre ajánlott burkolat nem alkalmas kültéri felhasználásra.)

Természetes kő hatás

Ragno Realstone padló, teraszon

A kőmintás, vagy kőhatású padlólapok méret, szín és mintaválasztéka vetekszik a fahatású padlólapokéval. Többféle szín és mintázat áll rendelkezésre, többféle méretben is természetesen. Fagyálló, csúszásmentes felülettel akár fedetlen teraszra, járdára is burkolhatjuk, de kifejezetten hangulatos kerti pihenőt, vagy épp erkélyt varázsolhatunk egy-egy kőmintás, vagy kő hatású burkolattal. Nagy előnyük a természetes kő burkolattal szemben, hogy nem igényelnek különösebb karbantartást, felületkezelést, egyszerű vizes felmosással tisztává varázsolhatjuk bármikor.

A kültéri kerámia burkolatokról általánosságban elmondható, hogy időálló megoldást kínálnak számunkra, csak a megfelelő segédanyag kiválasztásra kell odafigyelnünk. Mindneképp fagyálló, flexibilis csemperagasztót és fugázót használjunk a burkolásukkor, valamint a felület előkészítésénél biztosítsuk a megfelelő lejtést, és vizzáró réteget, így időtálló, kényelmesen kezelhető burkolatunk akár évtizedekig megmarad.

Oregon brown kőmintás padlólap

Read previous post:
Hogyan válasszunk térkövet?

A térkövek népszerűsége egyre nagyobb, ami nem csoda, hisz praktikus, és esztétikus környezetet teremtenek. A megugró keresletet a kínálat is...

Close