Burkolat Csempe Konyha

Stílus a konyhában II.

Napjainkban megszokott, szinte már-már elvárt az együtt-főzés, együtt-evés társasági szokása. Baráti élménnyé emelkedett a főzés is, így a konyha rangot kapott életünkben, mindennapjainkban, így stílusa, praktikussága méginkább előtérbe került.

A konyha stílusának kialakításánál fontos a saját stílusunk, és otthonunk már kialakult kisugárzása. Korábbi bejegyzésünk folytatásaként két kedvelt konyhai stílust ismertetünk:

Mediterrán konyha
Romantikus hangulat, olaszos lendületesség jellemzi, tüzes színekkel kombinálva. Tömörfa sötétebb bútorok, színes, koptatott festett ajtók, kék-zöld színek, esetleg fakósárga. Robosztus konyhaszekrény, vagy kerámia burkolatos tégla építmény a jellemzője. Jellegzetessége a kürtős páraelszívó a tűzhely felett, valamint a munkapult felett függő konyhai eszközök. A modern háztartási gépeket érdemes beépíteni, elrejteni.
Struktúrált, egyenletlen burkolatok jellemzik, terracotta, sárga, fehér és/vagy kék színben. Falon és munkapulton max. 10*10 cm-es nagyságú burkolatban gondolkodjunk. Mediterrán padlóra famintás padlólapot is bátran választhatunk, akár “szúette” design-al.
Kovácsoltvas, vagy festett porcelán lámpák, porcelán kapcsolók, fa, kerámia, porcelán, és réz kiegészítők, vászon, pamut kelmék jellemzik.

High-tech konyha
Többnyire fényes, fémes, krómozott felületek jellemzik, gyakorta hidegnek, ridegnek vélt kisugárzással. Ennek tompítása érdekében gyakorta jutnak szerephez koptatott, régies elemek kisebb felületeken. Leggyakrabban használt anyagok a színezett acél, bőr kárpitozás, fémes bevonatos műanyagok.
Márványlappal burkoljunk, vagy márványhatású padlólappal. Csillogó, tükörfényű felületek az elvárás e stílusban, a padlólap és a csempe kiválasztásánál is fektessünk erre nagy hangsúlyt.

Bármilyen konyhai stílus is áll hozzánk a legközelebb, tervezzük meg alaposan, hogy a végül elkészülő konyhánk valóban álomkonyha legyen.

Read previous post:
Stílus a konyhában I.

A konyha az a hely, ahol egy család szinte a legtöbb időt tölti együtt barátaival az otthonában. Így a konyha...

Close