Burkolat Kültér, kert Világítás

Tavaszi kertszépítés, tervezés

Már-már megérkezett a valódi tavasz, folyamatosan melegszik a nappali hőmérséklet, rügyeznek a fák, a nappali hőmérséklet délutánonként már alkalmas szabadtéri, kerti programokra. Szinte kivétel nélkül mindenki, aki kerttel, udvarral rendelkezik, már megkezdte, vagy épp a napokban kezdi meg a kerti környezet kicsinosítását.

Bizony ám, hisz hamarosan kertünk, udvarunk lesz a baráti összejövetelek helyszíne. Itt az ideje a kert, udvar tervezésének, a vendégfogadásra, vendéglátásra alkalmas kerti pihenő kialakításának.

A kerti pihenőt, közlekedő utakat, a kerti sütő-főzőhelyet érdemes kültéri burkolattal burkolni, hogy vendégeink is mind komfortosabban érezhessék magukat, és házgazdaként büszkélkedhessünk az eredménnyel. Ez a burkolat lehet kültéri padlólap, vagy udvarkő/térkő, térburkoló lap is. Ki-ki fantáziájára van bízva, melyik a szimpatikusabb. A kültéri padlólap tisztántartása könnyebb, ám a térkövezés időtállóbb megoldás.

A burkolat mellett a megfelelő kültéri világítás kialakítása is nagyon fontos a maximális kényelem és praktikum érdekében. A kültéri világítás tervezésekor vegyük figyelembe kertünk adottságait, az áramforrás lehetséges helyét, a közlekedő utakat, valamint a kerti programok helyszínéül szolgáló területet, területeket is. Kerti utak, közlekedők esetében elegendő lehet solar lámpák használata, azomban a programhelyszínek megvilágítását kültéri álló-, fali-, vagy épp mennyezeti lámpával igyekezzünk biztosítani.

Az egyéb kerti kiegészítők nagyban fokozhatják, vagy éppen megteremthetik a hangulatot. A kerti szobroknak különösen nagy hangulat teremtő hatása van. Eleganciát, ünnepélyes megjelenést kölcsönöznek, vagy akár vidám hangulatot teremtenek, a választásunk függvénye.

Virágainkat, fűszernövényeinket ültethetjük dekoratív virágedényekbe, például a Fabrostone rönk-, vagy deszka hatású betonedényeibe, melyek igazán különlegessé teszik a látványt, természetes hatásúak, mégis időtálló betonból készültek.

Fabrostone Rönk tipegő

Aki a természetességet kedveli, a Fabrostone fahatású kerti beton termékei között a kerti közlekedők kialakítására szánt, beton “deszkákat”, “rönk szeleteket” is talál. Igazán különleges termékek, melyek már-már exkluzívvá varázsolják kertünket.

A baráti összejövetelek alkalmával sokszor sütés-főzés az apropó, így a kerti sütő-, főzőhely kialakításáról se feledkezzünk meg.

Egy-egy délutáni, esti beszélgetés a kertben kellemesen ellazít, energiával tölti fel a testet-lelket, így a kert tervezésével, kialakításával töltött idő és fáradozás meghozza gyümölcsét.

 

Fabrostone Nomad sone kerti út

Fabrostone deszka kocka virágedény

Kerti világítás növények közé rejtve

 

Read previous post:
Kényelem, szabadság és luxus hatás energiarolóval a tetőtérben

A Velux energiaroló igazán hasznos, és kényelmes kiegészítője Velux tetőtéri ablakunknak. Ezek a rolók ugyanis akár 27%-al növelhetik a tetőtéri...

Close