Burkolat Kültér, kert

Természetes, vagy műkő tisztítás, védelem – tisztítsuk meg a síremlékeket is

A kültéri természetes, vagy műkő burkolatok, ugyan úgy, mint a síremlékek az év minden szakában ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, valamint a szélnek, pornak, növényi részeknek, mely bizony nyomot hagy rajtuk. Saját kezűleg is megtisztíthatjuk, óvhatjuk ezeket a természetes, vagy épp mű köveket.

A szennyeződések tekintetében is többfélét különböztetünk meg, így nem mindegy, hogy mivel tisztítjuk az adott felületet. Valamint figyelembe kell vennünk a kő anyagát, nehogy több kárt okozzunk.

Kémiai szennyeződések: só-, vagy mészkivirágzás, fémkorrózió okozta szennyeződések, cementfátyol
A sókivirágzás az anyagból a víz által feloldva szivárog ki. A mészkivirágzás és a cementfátyol a felületre kerülő anyagokból származik. Tisztításuk savas tisztítószerrel lehetséges.
Szilintex Smiling House Salétrom eltávolító
Szilintex Cementfályol lemosó

Biológiai szennyeződések: mohásodás, algásodás
A felületre kerülő, és azon megtelepedő moha, alga, egyéb élő organizmusok. Ezek teljes, és végleges eltávolítása nehézkes, ezért a megelőzés kap nagyobb hangsúlyt, ám a tisztítás is lehetséges kitartó, megismétlődő műveletekkel, a Smiling House Tombstone Cleaner Síremlék tisztítóval, mely moha és alga eltávolítására szolgáló összetevőket is tartalmaz.

A Tombstone Cleaner Síremlék tisztító alkalmas – nem csak síremlékekre:
– természetes kő (mészkő, gránit, márvány)
– mesterséges kő (beton, műkő)
– márvány felületek
– ásványi anyagokból készült, akár vegyes összetételű felületek tisztítására is.
Kapható 0,5l szórós, vagy 1 l-es, flakonos kiszerelésben.

Összetételének köszönhetően a Tombstone Cleaner hatékonyan távolítja el a por beszívódásából fakadó elkoszolódást, elszürkülést és különböző szerves szennyeződéseket, mint a moha, alga, madárpiszok. Savra érzékeny felületek esetén is használható, úgy mint: mészkő, márvány, mészhomoktégla.

Tisztítás és száradás után ajánlott a felületet (síremléket is) impregnálni, hogy sokáig szép és könnyebben tisztítható maradjon.

 

Read previous post:
Ruházza fel személyiséggel modern fürdőszobáját

Egy csaptelep kollekció, melyet tiszta vonalak, már-már extravagáns megjelenés és határozott kontúrok jellemeznek. Egy igazán modern csaptelep család a Tekától,...

Close