Beltér Burkolat Csempe Festék Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás

Trend színek 2024. – II.

A színek, amelyekkel körülvesszük magunkat, eredendően befolyásolják hangulatunkat és kifejezik saját személyiségünket. A tökéletes árnyalat kiválasztása a falfestéshez, burkoláshoz, otthonunk berendezéséhez, vagy az öltözködéshez végső soron személyes preferencia alapján történik.
A színszakértők szerint azok számára, akik készek a színes ugrásra, ez a hét színtrend fog dominálni 2024-ben. 2. rész

4) A vörös és a rózsaszín áranyalatok romantikája

Pantone intézet is azt jósolta, hogy a rózsaszín árnyalatai egyre népszerűbbek lesznek, mivel egyszerre nosztalgikusak és optimisták. Nem véletlenül választották a 2024. év színének a Peach Fuzz (barackpihe) színárnyalatot, ami tulajdonképpen egy világosabb rózsaszínes barack szín.
A Benjamin Moore festékgyártó cég sem maradhat távol a vörös és a rózsaszín ragyogásától, beleértve a földes topázt és a vidám teáscsésze rózsát a Color Trends 2024 palettáján.

Vörös, terrakotta színű csempével és/vagy padlólappal meleg, barátságos hangulatot teremthet, elrepítheti családját és vendégeit a mediterrán tájak hívogató miliőjébe.

Color of the year – Pantone
Fuzz Peach

Benjamin Moore paint – Topaz & Teacup rose

Idea Ceramica Vernissage Porpora csempék

5) A vidám élénk sárga és narancs

A VERANDA szerint a sugárzó sárga és narancs domináns és kedvelt árnyalat lesz egész 2024-ben. Az év egyik színe az Electric Amber, mely illusztrálja azt a ragyogó szépséget, amelyet ez a két árnyalat hordoz – különösen, ha összekeverik. Hívogató és magával ragadó, Electric Amber ragyog a dizájnban, lakásdekorációs tárgyakban, textilekben, ékszerekben és még a kertekben is használhatjuk.
A napos árnyalatok iránti növekvő érdeklődést tapasztalható. A HGTV Home a Persimmon-t, avagy a datolyaszilvát választotta az év színének.

A sárga, és narancs a burkolatok világában is elérhető, és csodálatos enteriőrök álmodhatóak, és alkothatóak meg e színekkel. Vidám, felszabadult összkép, a nyár szabadságát repíti otthonunkba.

Zalakerámia, Elegance ZBK 53942 narancs csempe

HGTV Persimmon HGSW6339 (datolyaszilva)

6) Földes zöldek

A természet által ihletett árnyalatok olyan nyugtató tulajdonságot idéznek elő, amelyet a legtöbb ember megnyugtatónak talál. Ez a friss és tápláló érzés ihlette a brit Graham & Brown márkát, hogy egy középtónusú zöldet, a Viridis-t az év színének nevezzen. Ez az árnyalat friss és revitalizáló, üdítővé varázsolja a környezetet.

A földes tónusok mellett az előrejelzések szerint a mélyzöldek is feltűnést keltenek. A Dutch Boy festékgyártó cég az év színeként az Ironside névre keresztelt mély és megnyugtató zöldet választotta, illusztrálva ezt az eleganciát megtestesítő sötétebb színekre való átállást.

A zöld bármely árnyalata nyugtatóan hat környezetünkre. Természetközeli, élettel tölti meg a teret. Egy zöld csempe feldobja a fürdőszobánkat, konyhánkat egyaránt, sötétebb árnyalatai pedig természetes eleganciát kölcsönöznek a környezetnek.

Paradyz Intense Tone kollekció

7) Lélekmelengető semleges színek

A semleges színek népszerűsége töretlen. A meleg kisugárzású törtfehér és a bézs/krém tónusok a színszakértők és a tervezők új kedvenceivé válnak. Egyes festékgyártók, mint például a Sherwin-Williams és a Glidden a Limitless-t választották az év színének, mely véleményük szerint energikus, mégis szilárd alapot biztosít a további színpalettákhoz, berendezéshez és dekorációkhoz.
A meleg semleges színárnyalatok népszerűségét egyesek azzal magyarázzák, hogy a ma oly divatos led világítások hűvösebbé teszik a színeket, így a melegebb színek használata kompenzálja a led világítás általi esetleges hűvösebb érzetet. Véleményünk szerint ebben nagy igasság lehet.

A beige/krém színű csempék melegséggel töltik meg a fürdőszobát, de a konyhába is választhatunk meleg bézs színáranyalatot, így mindig vidám, barátságos légkör lengi be otthonunkat.

Zalakerámia Azali kollekció

Vilar Metro Biselado Beige metro csempe

Zalakerámia Legno kollekció

(Forrás: veranda.com)

Read previous post:
Trend színek 2024. – I.

A színek, amelyekkel körülvesszük magunkat, eredendően befolyásolják hangulatunkat és kifejezik saját személyiségünket. A tökéletes árnyalat kiválasztása a falfestéshez, burkoláshoz, otthonunk...

Close