Beltér Burkolat Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás

Trendszínek a lakberendezésben 2020.

Otthonunk belsőépítészete, lakberendezése az életstílusunkat képviseli. Mind a színek, az anyagok és a minták a saját és családunk stílusát sugározza, és egyben meg is határozza. 2020. trendszínei lakóterünket meleg, barátságos otthonná varázsolhatják, kifejezetten letisztult, minimalista stílus esetén is.

Ebben az évben a világos, semleges árnyalatok uralkodnak, a növényi zölddel, olajzölddel valamint az égkékkel. Teret kapnak ugyanakkor a lakberendezésben a sötétebb színek, mint például a terracotta, a burgundi vörös, valamint a mélykék is.

A világos, semleges árnyaltok, mint például a bézs szín kiváló alapul szolgálnak a merészebb színek megjelenítésének. A krém, bézs és fehér színek megjelenhetnek a falakon, és a bútorokon egyaránt. Ezek a már-már klasszikus színek bármely otthon alapszínei, melyek esetén kitűnően érvényesülnek a sötét, hangsúlyos színárnyalatú kiegészítők, kiegészítő bútorok.

A bézs színt tekinthetjük központi szereplőnek, semleges mivolta ellenére, hisz nagyon jól illeszkednek hozzá a további trendszínek, mint például az égkék, az olajzöld, a terracotta és a burgundi is. E hangsúlyos árnyalatok alapjául a bézs mellett a fehér szín is szolgálhat.

A semleges színek spektrumán belül például a homok, a vanília és a világos sárga is igen népszerű. Melegséggel töltik meg a teret, barátságos környezet alapjait teremtik meg. Párosítsuk hangsúlyos színű kiegészítőkkel, fahatású padlóval, laminált padlóval.

A világos, pasztel zöld szintén kiváló választás egy-egy helyiség alapjául, hisz a domináns, élénkebb árnyalatok kiemelkednek belőle, mégis egy kifejezetten nyugodt, ám inspiráló alapul szolgál. 

A zöld árnyalatai nyugodt, csendes, természetközeli hangulatot termetenek. A Behr által év színének választott “Back to Nature” olajzöld színárnyalat pedig kiváló összhangot, természetes kisugárzást tesz lehetővé bármely világos, pasztel zölddel párosítva.
Igen jól illenek hozzájuk a fa hatású bútorok, a famintás burkolat, vagy a laminált padló.

Képzeljünk csak el egy nappalit paszteles világos sárga falakkal, beige színű ülőgarnitúrával, melyen zöld párnák díszelegnek. Az összképen sokat dob egy-egy összképbe illő puff, natúr színű asztal, valamint egy világos zöld vagy homok színű szőnyeg is. Ugye milyen letisztult, nyugtató környezet, ahol kipihenhetjük a nap fáradalmait, és inspirálódhatunk az esti program, vagy a vacsora előtt.

Ebben a kombinációban bátran használhatunk dominánsabb, olajzöld kiegészítőket is.

A zöld mellett a kék árnyalatait emelnénk ki. A kék egy szintén természetes szín, az égbolt, és a víz színére utal. A kék szintén megjelenhet bútorokon, kiegészítőkön, vagy a falon egyaránt. A világos kék árnyaltokat bátran egészítsük ki egy-egy mélykék kiegészítővel, kisbútorral, vagy akár egy falrészlet is pompázhat égkék színben. Sőt, mi több, világos falakkal a kék színű ülőgarnitúra is kiváló párosítás.

Jól illik a kékhez például a szürke színű laminált padló burkolatként.

Fürdőszoba zöld fürdőszobai kiegészítőkkel

A nappali mellett a konyhában, valamint a fürdőszobában is jól érvényesülhetnek ezek a színek, hisz mindkét helyiség esetén a praktikum mellett a helyiség milliőjét, hangulatunkra gyakorolt hatását is figyelembe kell vennünk.

A napi robot után, valamint a hétvégéken sokat időzünk e  helyiségekben is, így a nyugalmat árasztó lakberendezés hatányozottan fontos. Egy zöld, vagy zöld kiegészítőkkel berendezett fürdőszoba letisztult, nyugalmat árasztó, ahol kipihenhetjük a napi fáradalmainkat elzárkózva a világtól.

Konyha, zöld konyhabútorral, fahatású padlóval

A konyha színvilága pedig nem csak ránk, háziasszonyokra, házi urakra van hatással, hanem egész családunkra.

Sőt, vendégeink hangulatát is meghatározhatja, hisz napjainkban is a konyha a családi, baráti összejövetelek színhelye.

Fordítsunk tehát figyelmet a konyha színvilágának kialakítására is.

 

Manapság a lakberendezésében a színvilágot tekintve a nyugalmat sugárzó színek töltik be a főszerepet. Rohanó életvitelünk mellett ez nem meglepő, hisz munka után hazaérve, a napi teendőink után arra vágyunk igazán, hogy otthonunkban nyugalomban megpihenhessünk, feltötlődhessünk.

Read previous post:
Fürdőszoba trendi zöldbe burkolva

Környezetünk uralkodó színvilága vitathatatlanul hatással van közérzetünkre. Az év színének megválasztott olajzöld, és a zöld árnyalatai megnyugtatják elménket, ellazítanak, e...

Close