Beltér Burkolat Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás

Trendszínek a lakberendezésben 2020.

Otthonunk belsőépítészete, lakberendezése az életstílusunkat képviseli. Mind a színek, az anyagok és a minták a saját és családunk stílusát sugározza, és egyben meg is határozza. 2020. trendszínei lakóterünket meleg, barátságos otthonná varázsolhatják, kifejezetten letisztult, minimalista stílus esetén is.

Ebben az évben a világos, semleges árnyalatok uralkodnak, a növényi zölddel, olajzölddel valamint az égkékkel. Teret kapnak ugyanakkor a lakberendezésben a sötétebb színek, mint például a terracotta, a burgundi vörös, valamint a mélykék is.

A világos, semleges árnyaltok, mint például a bézs szín kiváló alapul szolgálnak a merészebb színek megjelenítésének. A krém, bézs és fehér színek megjelenhetnek a falakon, és a bútorokon egyaránt. Ezek a már-már klasszikus színek bármely otthon alapszínei, melyek esetén kitűnően érvényesülnek a sötét, hangsúlyos színárnyalatú kiegészítők, kiegészítő bútorok.

A bézs színt tekinthetjük központi szereplőnek, semleges mivolta ellenére, hisz nagyon jól illeszkednek hozzá a további trendszínek, mint például az égkék, az olajzöld, a terracotta és a burgundi is. E hangsúlyos árnyalatok alapjául a bézs mellett a fehér szín is szolgálhat.

A semleges színek spektrumán belül például a homok, a vanília és a világos sárga is igen népszerű. Melegséggel töltik meg a teret, barátságos környezet alapjait teremtik meg. Párosítsuk hangsúlyos színű kiegészítőkkel, fahatású padlóval, laminált padlóval.

A világos, pasztel zöld szintén kiváló választás egy-egy helyiség alapjául, hisz a domináns, élénkebb árnyalatok kiemelkednek belőle, mégis egy kifejezetten nyugodt, ám inspiráló alapul szolgál. 

A zöld árnyalatai nyugodt, csendes, természetközeli hangulatot termetenek. A Behr által év színének választott “Back to Nature” olajzöld színárnyalat pedig kiváló összhangot, természetes kisugárzást tesz lehetővé bármely világos, pasztel zölddel párosítva.
Igen jól illenek hozzájuk a fa hatású bútorok, a famintás burkolat, vagy a laminált padló.

Képzeljünk csak el egy nappalit paszteles világos sárga falakkal, beige színű ülőgarnitúrával, melyen zöld párnák díszelegnek. Az összképen sokat dob egy-egy összképbe illő puff, natúr színű asztal, valamint egy világos zöld vagy homok színű szőnyeg is. Ugye milyen letisztult, nyugtató környezet, ahol kipihenhetjük a nap fáradalmait, és inspirálódhatunk az esti program, vagy a vacsora előtt.

Ebben a kombinációban bátran használhatunk dominánsabb, olajzöld kiegészítőket is.

A zöld mellett a kék árnyalatait emelnénk ki. A kék egy szintén természetes szín, az égbolt, és a víz színére utal. A kék szintén megjelenhet bútorokon, kiegészítőkön, vagy a falon egyaránt. A világos kék árnyaltokat bátran egészítsük ki egy-egy mélykék kiegészítővel, kisbútorral, vagy akár egy falrészlet is pompázhat égkék színben. Sőt, mi több, világos falakkal a kék színű ülőgarnitúra is kiváló párosítás.

Jól illik a kékhez például a szürke színű laminált padló burkolatként.

Fürdőszoba zöld fürdőszobai kiegészítőkkel

A nappali mellett a konyhában, valamint a fürdőszobában is jól érvényesülhetnek ezek a színek, hisz mindkét helyiség esetén a praktikum mellett a helyiség milliőjét, hangulatunkra gyakorolt hatását is figyelembe kell vennünk.

A napi robot után, valamint a hétvégéken sokat időzünk e  helyiségekben is, így a nyugalmat árasztó lakberendezés hatányozottan fontos. Egy zöld, vagy zöld kiegészítőkkel berendezett fürdőszoba letisztult, nyugalmat árasztó, ahol kipihenhetjük a napi fáradalmainkat elzárkózva a világtól.

Konyha, zöld konyhabútorral, fahatású padlóval

A konyha színvilága pedig nem csak ránk, háziasszonyokra, házi urakra van hatással, hanem egész családunkra.

Sőt, vendégeink hangulatát is meghatározhatja, hisz napjainkban is a konyha a családi, baráti összejövetelek színhelye.

Fordítsunk tehát figyelmet a konyha színvilágának kialakítására is.

 

Manapság a lakberendezésében a színvilágot tekintve a nyugalmat sugárzó színek töltik be a főszerepet. Rohanó életvitelünk mellett ez nem meglepő, hisz munka után hazaérve, a napi teendőink után arra vágyunk igazán, hogy otthonunkban nyugalomban megpihenhessünk, feltötlődhessünk.

More in Beltér, Burkolat, Fürdőszoba, Konyha, Otthon, lakás
Fürdőszoba trendi zöldbe burkolva

Környezetünk uralkodó színvilága vitathatatlanul hatással van közérzetünkre. Az év színének megválasztott olajzöld, és a zöld árnyalatai megnyugtatják elménket, ellazítanak, e...

Close