Beltér Csempe Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás

Penész a fürdőszobában – mit tegyünk ellene?

Sajnos a fürdőszobai penészképződésre igen nagy esélyünk van, hisz a nedves, eldugott helyek kedveznek a penészgombák megtelepedésének, és a fürdőszobában több ilyen lehetőség is kínálkozik, gondoljunk csak a zuhanykabin eldugott réseire, nehezen hozzáférhető sarkaira, görgőire. Megfelelő penészölő szerekkel felvehetjük ellene a harcot.

A penész nem csak esztétikai probléma, egészségügyi kockázatot is jelent, ezért ne várjuk meg, míg kialakul a penészfolt, előzzük meg!

Először is szellőztessünk gyakran és alaposan a fürdőszobában is, ezzel csökkentjük a páratartalmat, így a pendészgombák számára kedvező feltételeket is.
Töröljük szárazra a zuhanykabint, és a kabin ajtaját használaton kívül mindig hagyjuk nyitva, így biztosítjuk a szellőzést.

A titálkodó szivacsot, kefét úgy helyezzük el, hogy ne álljon meg benne, rajta a víz, hisz a pangó víz remek táptalaj a penészgombák számára.

Ha zuhanyfüggönyt használunk, használat után hagyjuk széthúzva, hogy lecsepeghessen a víz. Ügyeljünk azonban arra, hogy ne zárjuk le a belső teret, hisz beszorul a pára.

Ha mégis utat tör magának a penész, penészeltávolítóval távolítsuk el mielőbb a felületről! Ez az penészedésgátló oldat nem csak megszünteti a penészedést, meg is előzi azt! Baktériumölő hatású. Kül- és beltéri felületeken, festett, tapétázott falakon, műkőtárgyakon, kádillesztéseken, szanitereken, csempén, és a fugán kialakult gomba-, penész- és algafertőzések megszüntetésére és a fertőzés megelőzésére is használható.

Ha nincs kéznél penészedésgátló lemosó oldat, gyors és vegyszermentes fegyver a penész ellen a min. 20%-os ételecet, melyet további hígítás nélkül használjunk a felület tisztítására.

Read previous post:
Hogyan őrizzem meg a zuhanykabinom újszerű állapotát egyszerűen?

Mint a fürdőszoba minden területe, a zuhanykabin is rendszeres tisztítást, olykor alaposabb takarítást igényel. Minden zuhanykabin, még a tisztítást könnyítő felülettel...

Close