Egyéb Otthon, lakás

Az év színe 2023. – Viva Magenta (Pantone)

Mindig izgalmas, amikor megérkezik a következő év színe a Pantone Intézettől. 2023. színe a Viva Magenta lett, ami egy bíborvörös árnyalat.

A Pantone Intézet 2022. év színének a PANTONE 17-3938 kóddal ellátott “Very Peri” névre keresztelt kékes-lilás színárnyalatot választotta. E szín a kék nyugalmát ötvözi a vörös energikusságával.
2023. év színe a Viva Magenta PANTONE 18-1750, egy bíborvörös színárnyalat, ami a meleg és a hideg között egyensúlyoz.

A Pantone Intézet közleménye szerint a “A Viva Magenta bátor és nem ismer félelmet, lüktető szín, amelynek túláradó ereje optimizmust és örömöt sugároz. Erőteljes és erőt adó, élénkvörös, amely korlátok nélküli kísérletezésre és önkifejezésre ösztönöz. Ez a határtalan árnyalat mindenkit felráz”

Pantone Color Institute alelnöke szerint a Viva Magenta a világjárvány közepette a megnyugvást, a bizalmat és a kapcsolatot jelképezi egy olyan világban, amely éppen talpra próbál állni.
A Pantone ügyvezető igazgatója szerint a bíbortetvek festékanyaga ihlette a színt. “Ahogy a virtuális világ egyre hangsúlyosabb részévé válik mindennapi életünknek, a természetből és a valóságosból szeretnénk inspirációt meríteni. A Viva Magenta a természet erőit megidézve pezsdíti fel szellemünket, segít nekünk belső erőnk kiépítésében.” – nyilatkozott.

Ezt az élénken lüktető, merész és optimista hangulatot árasztó vörös árnyalatot legkönnyebben kiegészítők formájában csempészhetjük be otthonunkba, ám merészebb lakberendezés esetén sokkal bátrabban is bánhatunk e lendületesen élénk színnel.

Viva Magenta: lendület és életöröm egy természetesen gyönyörű színáranyalattal, mely magában hordozza az új élet ígéretét.

Inspiráció

Read previous post:
A szén-monoxid vészjelző életet menthet!

A téli fűtési szezonban sajnos rengeteg szén-monoxid mérgezés történik hazánkban. A szén-monoxid mérgezés megelőzhető egy jó minőségű szén-monoxid vészjelző felszerelésével!...

Close