Beltér Otthon, lakás Szén-monoxid érzékelő

A szén-monoxid vészjelző életet menthet!

A téli fűtési szezonban sajnos rengeteg szén-monoxid mérgezés történik hazánkban. A szén-monoxid mérgezés megelőzhető egy jó minőségű szén-monoxid vészjelző felszerelésével! Ezek a szén-monoxid riasztó, vészjelző készülékek rendkívül könnyen elhelyezhetőek, felszerelhetőek, tehát könnyedén tehetünk családunk, otthonunk biztonságáért.

Veszélyes szén-monoxid szivárgáshoz és mérgezéshez leggyakrabban az vezethet, ha a korszerűsített, szigetelt régi lakóépületeket, társasházakat – melyekben nyílt égésterű, sajnos gyakorta elavult fűtőberendezések vannak – új műanyag nyílászárók beépítésével igyekeznek korszerűbbé tenni, és ezzel szinte teljesen megszűnik a “természetes” szellőzés.

Szén-monoxid érzékelő, vészjelző készüléket érdemes felszerelni fürdőszobába, konyhába, szobákba, ahol az éghető gázok szivárgása, ill. a tüzelőberendezések (pl. konvektorok, vízmelegítők, kályhák, tűzhelyek stb.) égésterméke jelen lehet, ami rendellenes körülmények között visszaáramolhat a helyiségbe. Ilyen esetben a szén-monoxid veszélyes koncentrációja esetén a CO vészjelző figyelmeztet a veszélyre.

A CO vészjelző készülékek közül biztonságot csak a vonatkozó szabvány (EN50291:2001) követelményeit tanúsítottan kielégítő CO vészjelző nyújthat, az is csak akkor, ha megfelelően helyre szereltük fel, és a működéséhez szükséges energiaforrást (elemek) biztosítjuk, időnként ellenőrizzük. Vásárláskor keresse a termékinformációknál a CE és az „EN50291:2001 szerint tanúsítva” jelöléseket.

A Honeywell szén-monoxid vészjelzők minden tagja képes a szabványos riasztási szinteknél korábban, úgynevezett előriasztást adni. Ezzel a funkcióval a vészhelyzeti riasztási szint 25, 50, 75 százalékánál előriasztást ad a vészjelző, és a “Szellőztessen” jelzés jelenik meg.

A CO vészjelzőknek minden esetben megadja a gyártó az élettartamát. A gyártó által megadott élettartam értéket vegyük komolyan, ne használjuk ez időn túl!

A CO vészjelzők használata életet menthet! Ha jelez a készülék, elsőként nyissunk ablakot, majd haladéktalanul hagyjuk el otthonunkat, menjünk ki a szabadba. Kb fél órát várjunk, mielőtt visszamennénk, hogy megfelelően kiszellőzzön a lakás. Azonnal hívjunk szakembert a fűtési berendezés, egyéb készülékek ellenőrzése, javítása céljából.

Read previous post:
Varázsoljuk újjá a laminált padlót

Szeretné karácsonyra újjá varázsolni a laminált padlót? Van megoldás! A laminált padlót újjá varázsolhatjuk a HG tiszító, és/vagy fényezőszerek használatával.

Close