Egyéb Otthon, lakás

Az év színe 2024. – Peach Fuzz (Pantone)

Minden évben megjelenik a Pantone által választott év színe, ami a lakberendezésre éppúgy hatással van, mint a divatvilágra. A Pantone Color Institute szerint 2024. Peach Fuzz (barackpihe) színárnyalaté, ami tulajdonképpen egy világosabb barack szín.

A Pantone intézet a tavalyi év merész Viva Magenta színe után egy lágy, visszafogott, barátságos színt választott. A Pantone szerint a Peach Fuzz „a bársonyos, lágy barack szín mindenre kiterjedő hatása gazdagítja az elmét, a lelket és a testet egyaránt.”
Ez a meleg és hangulatos színárnyalat kiemeli a másokkal való együttlét iránti vágyakat, és az ez által keltett érzéseket, és e mellett finoman érzékinek, és szívhez szólónak is érezhető.

Szakértők szerint a Peach Fuzz lehet az a szín, ami egy kis csendet és nyugalmat, felüdülést hoz az életünkbe.

a Pantone színspecialistája a CNN-nek elmondta, hogy „Ez egy meleg, finom, szinte simogató árnyalat, ami azt fejezi ki, hogy a következő évben minden korábbinál nagyobb jelentősége lesz egymás megértésnek, az emberi érintésnek és annak, hogy finoman bánjunk egymással. A színnek, amelyet a 2024-es év Pantone színének választottunk, ki kellett fejeznie azt a vágyunkat, hogy közel akarunk lenni azokhoz, akiket szeretünk, és azt az örömöt is, amit akkor érzünk, amikor megengedjük magunknak, hogy élvezzük a csendes, magányos pillanatokat is. Olyan színnek kellett lennie, amelynek meleg és barátságos megjelenése az együttérzés és az empátiára hív fel egymás iránt.”

A színek hangulatunkat, érezlmeinket befolyásoló hatását már szinte mindenki ismeri, a pszichológia is foglalkozik ezzel. Otthonunk színvilága kifejezi lelkünket, vágyinkat, érzéseinket. Ha otthonunkba is harmóniát árasztó színeket választunk, jobban fogjuk érezni magunkat az otthon töltött időben. A Peach Fuzz szín (színkódja: PANTONE 13-1023) kiválóan alkalmas arra, hogy szolid, finom, megnyugtató mégis vidám hangulatot teremtsünk.

A PANTONE 13-1023 Peach Fuzz bársonyosan gyengéd őszibarack, melynek mindent átölelő szelleme gazdagítja a szívet, az elmét és a testet.

A rózsaszín és a narancssárga között lágyan elnyúló, vonzó barack árnyalatú PANTONE 13-1023 Peach Fuzz szín kifejezi az összetartozást, inspirál, és a nyugalom légkörét idézi, teret kínálva számunkra, hogy kivirágozhassunk. E színből merítve belső békére lelhetünk, ami hatással van jólétünkre. Már-már költői és romantikus, egy tiszta őszibarack tónus, vintage hangulattal. A Peach Fuzz a múltat ​​tükrözi, de kortárs hangulattal lett átdolgozva.

Peach Fuzz megnyugtató jelenléttel árasztja el a legszemélyesebb világunkat, és elősegíti a gyengédség érzését, akár egy festett falon, vagy bármilyen otthoni dekorációban jelenik meg.

Inspiráció:

Read previous post:
A hangulatos kert titkai

Nincs is üdítőbb időtöltés a téli hónapokban, mint a kert tervezése, a dekorációk válogatása. Ha már megterveztük a kert, terasz...

Close