Egyéb

Burkolási segédanyagok, aljzat és vízszigetelés Ceresittel

Építőipari kivitelezések esetén nem csak a dizájn, a küllem fontos, hanem a megfelelő minőségű alapanyag felhasználás is. A folyamatos innovatív termékfejlesztést, és a több, mint 100 éves tradíciót tekintve bátran ajánlhatók a Ceresit termékek az aljat előkészítésére, valamint a hidegburkolat beépítésére egyaránt. A Ceresit hidegburkolási rendszerekben nem fog csalódni se a kivitelező se a végfelhasználó.

A Ceresit márka 1905-ös fennállása óta termékkínálata folyamatosan fejlődött, bővült, mára már rendszer megoldásokat kínál a burkoló szakemberek számára is.

A burkolási segédanyag rendszerek anyagai tökéletesen illeszkednek egymáshoz, szakszerű felhasználás esetén, így eredményezve tökéletes, időtálló kivitelt. A Ceresit márka fő jellemzője, hogy könnyű és biztonságos felhasználhatósággal áll a kivitelezők szolgálatában, melyet a tradíció és az innováció együttesen eredményez.

A Ceresit csemperagasztók por állagúak, 25 kg-os zsákban kapható, úgynevezett zsákos anyagok. Flexibilis tulajdonsággal rendelkeznek, többféle felhasználási módra is készülnek:

  • ceresit-cm16-flex-csemperagasztoflexibilis ragasztó (kis méretű lapokhoz): Ceresit CM 16 flexibilis csemperagasztó kül-, és beltéri felhasználásra egyaránt. Padlófűtés, valamint nagy igénybevétel esetén is alkalmazható. Fagyálló csempe- és padlólap ragasztó, anyagában színezett és mázas burkoló lapok, vékony, hasított kőlapok, valamint kőporcelán (gres) lapokhoz.
  • flexibilis ragasztó, nagy méretű lapokhoz: Ceresit CM 12 flexibilis csemperagasztó nagy méretű lapokhoz, maximum 80*80 cm-ig. Kül-, és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmazható, fagyálló csempe- és padlólap ragasztó kőporcelán (gres) lapokhoz, padlóra, falra is, beton és vakolt felületeken. Alkalmazható kültéri területeken, maximum 30 m2 egybefüggő felület burkolására. Padlófűtés esetén is alkalmazható, valamint kenhető szigetelésre is burkolhatunk vele. Burkolást követően 24 óra múlva fugázható.
  • ceresit-cm29-gyoskotesu-csemperagasztogyorskötésű flexibilis csemperagasztó: Ceresit CM 29 gyorskötésű flexibilis csemperagasztó, kül- és beltéri felhasználásra, valamint padlófűtés esetén is alkalmazható. Mázas burkolólapot, kőporcelán (gres) lapot, valamint elszíneződésre nem hajlamos természetes követ ragaszthatunk vele. Folyékonyágyas ragasztóként is használható. Gyorskötésű, 3 óra múlva fugázható a burkolt felület.
  • flexibilis ragasztó csempére és giprszkartonra is: Ceresit CM 17 flexibilis ragasztó csempére és giprszkartonra ragasztás esetén is használható, kül- és beltéri felhasználásra egyaránt, padlófűtés esetén is. Anyagában színezett és mázas burkoló lapok, hasított kőlapok-, nagyméretű ipari lapok valamint kőporcelán (greslap) ragasztására is alkalmas. Beton, cement- és esztrich, farostlemez, gipszkarton, meglévő kerámia burkolatra és jól tapadó festékbevonatra is ragaszthatunk vele. Kifejezetten előnyös fűtött padló, hűtőház, erkély, terasz, kerti medence és gépkocsi behajtó burkolásához.

 

A csemperagasztók mellett az aljzat előkészítéséhez is megtaláljuk a felület elvárásainak megfelelő terméket.

Ceresit aljzatkiegyenlítők: 

  • ceresit-padlopon-express-universalCeresit CN 68 Padlopon aljzatkiegyenlítő: kül-, és beltérbe, padlófűtés esetén is egyaránt alkalmazható. Önterülô aljzatkiegyenlítő, amely nem kellően szilárd felületek kiegyenlítésére is alkalmas. Alkalmazható beton aljzatra, cement- és gipszesztrichre, magnezit esztrichre, hidegburkolatra, valamint erősen tapadó, ragasztómaradvánnyal szennyezett aljzatra is.
  • Ceresit Padlopon Express Universal gyorskötő aljzatkiegyenlítő: kül-, és beltérben, padlófűtés esetén egyaránt alkalmazható. Önterülő, gyorskötő aljzatkiegyenlítő általánosan előforduló hideg- és egyéb burkolatok alatti, nedvszívó aljzat kiegyenlítésére 3-20 mm vastagságban. 3 óra múlva járható, 24-48 óra múlva burkolható.

 

A megfelelő minőségű vízszigetelés szintén elengedhetetlen azokon a terülteken, ahol ez mindenképp szükséges (pl. fürdőszoba, medencék)

  • ceresit-cr90-vizszigeteloCeresit CR 90 vízszigetelő, vízzáró: alkalmas a szilárd ásványi felületek (téglafal, beton- és vasbeton felületek, cementes vakolat stb.) vízszigetelésére és nedvesség elleni védelmére. Alkalmazható víztartályok vízszigetelésére (max. 15 m vízmélységig), valamint kisméretű úszómedencék védelmére (max. 20 m3-ig), továbbá erkély, terasz és fürdőszoba vízszigetelésére a kerámiaburkolat fektetése előtt padlóra és falakra (vízszintes felületekre) egyaránt.

A Ceresit a különleges bánásmódot, különösen körültekintő burkolást igénylő anyagok ragasztására is kínál megoldást. Természetes kövek, nehéz, beton burkolatok ragasztására is szükség lehet egy-egy kivitelezés során, melyre a megoldás:

  • Ceresit CM 24 flexibilis kőragasztó: nehéz burkolólap- és kőragasztó, kül- és beltéri felhasználásra egyaránt. Nagyméretű, elszíneződésre nem hajlamos ipari lapok-, természetes kőburkolat-, valamint kőporcelán (gres) lapok ragasztására javasolt, nedvszívó felületre. Padlóra és falra (függőleges felületre) ragasztás esetén is alkalmazható. Kiváló kezdeti tapadással rendelkezik, ennek köszönhetően a burkoló lapok ragasztása történhet fentről lefelé is.

 

A fentebb említett termékek mellet a Ceresit márka széles termékkínálatában többféle hidegburkolati segédanyaggal találkozhatunk: vízszigetelésekaljzatkiegyenlítők, hidegburkolás (pl.: burkolatragasztókkőragasztó), hőszigetelő rendszerek és vakolatok, valamint egyéb kiegészítő anyagok.

A Ceresit márka magas minőséget és széles termékkínálatot képvisel, az építőipari kivitelezők elismerésével. Termékeit rendszerben kínálja, melyek tökéletesen illeszkednek egymáshoz a felhasználók megelégedésére. 1905 óta az építőipari kivitelezések szolgálatában.

 

Read previous post:
Üde és harmonikus – Zalakerámia Albus fürdőszobai kollekció

A Zalakerámia Albus fürdőszobai csempe és padlólap családja a digitális technológiával készült felületnek és a világos szürke és bézs árnyalatoknak...

Close