Burkolat Csempe Egyéb Fürdőszoba Konyha Padlólap

Burkolatok és uralkodó irányzatok napjainkban

Az enteriőr egyik legfontosabb alkotóelemét a burkolólapok jelentik, amelyek alapjaiban határozzák meg konyhánk, fürdőszobánk és egyre gyakrabban a közösségi tereink hangulatát is. Egy jól megválasztott burkolólap nem csak vonzza a tekintetet, de tökéletes környezetet teremt a bútorok és a kiegészítők számára is.

Építkezés vagy felújítás esetén számtalan döntést kell meghoznunk, ez alól az egyes helységek burkolatának átgondolása sem kivétel, hiszen az merőben meghatározza az adott hely stílusát. Kardinális kérdés a hozzánk illő csempe és padlólap kiválasztása, hiszen ezt követően több évig kell magunkénak érezni a kialakított enteriőrt.

Elbűvölő színek 

Az utóbbi években a bézs és a szürke voltak egyértelműen az uralkodó színek, most azonban a gyártók legújabb termékeit elnézve, szépen lassan kezdik visszacsempészni a színeket a burkolatokba.
Hogy melyek ezek a színek? Egyértelműen a „pasztell színek” lesznek a legdivatosabbak, amelyek magukkal hozzák a könnyed, vidám, pasztell életérzést. Formátumban a 30×60 cm, 30×90 cm, illetve a kisebb méretek lesznek jellemzőek ebben a kategóriában.
Tipp: kisméretű fürdőszobákba is ajánljuk a világos, pasztell színeket, mivel a világos szín tágítja a teret.

Fémes hatás a burkolaton

Az extravagáns, nagyon modern stílust kedvelők figyelmébe ajánljuk a fémes hatású burkolatokat, amelyek igazán különleges enteriőrt képesek otthonunkba varázsolni. Ezek a lapok leburkolva hasonló hatást kölcsönöznek, mint a korábban jól ismert akár extrém koptatással rendelkező vintage wood lapok. A fémes hatások a természetben is jól ismert színekben jelennek meg: arany, ezüst, bronz és rozsda felületrészekkel találkozhatunk.
A természetes, összefüggő felület hatása érdekében a nagyobb formátumú lapok választékában találhatjuk őket.
Tipp: Ezen típusú lapokat a felület térben való érvényesülése érdekében nagyobb méretű fürdőszobákba ajánljuk.

Organikus dekorok

A természet közelségét idéző színek és az ehhez szorosan csatlakozó növény- és virágminták/részletek alkalmazása évről évre egyre nagyobb hangsúlyt kap a tervezők fejében, amely az összefüggést mutató felületek nagyságán is látszik. Az igazi organikus dekoroknak több m2 felületigényük van, ennek megfelelően minél kevesebb elemből áll, annál természetesebb, így ebben az esetben nagy formátumú, mindenképpen méteren felüli, jellemzően 60×120 cm-es lapokkal tudunk számolni.
A végeredményt elnézve mindenképpen megéri az időt, pénzt és fáradságot, mert lenyűgöző látványt nyújtanak és megtévesztően hasonlítanak a már jól ismert prémium minőségű tapétákhoz, amelyeket 1-1 falrészen alkalmaznak. Ami a praktikumot illeti, a gyártók nagy hangsúlyt fektettek a kötöttségek kiküszöbölésére, ennek köszönhetően
az adott gyártók tervezői olyan mintájú és színvilágú organikus dekorokat álmodtak meg, amelyek jól kombinálhatóak a többi termékcsaládjukkal is.
Tipp: Ezeket a típusú lapokat a minták nagy felületigénye és térben való érvényesülése érdekében kizárólag nagy méretű fürdőszobákba ajánljuk.

Idea Ceramica Vernissage

Nemzetközi trendek tekintetében az alábbi stílusok hódítanak a hidegburkolatok terén:

  • Fahatású burkolatok – közel a természethez
  • Mediterrán, rusztikus burkolatok, patchwork hatás
  • Cement, beton hatású burkolatok – indusztriális vonalak
  • Kőhatású burkolatok – a puritán erő
  • Minimál, modern burkolatok – a letisztult elegancia
  • Márvány hatású burkolatok – a fényűző miliő
Read previous post:
Melegburkolat a fürdőszobába? Van megoldás!

Amolyan íratlan szabálynak számít, hogy a konyhát és a fürdőszobát hidegburkolattal kell burkolni. Ám már ez megváltozott, hisz napjaink lakberendezési...

Close