Beltér Burkolat Egyéb Kültér, kert Padlólap

Ceresit padlopon – önterülő aljzatkiegyenlítő, a tökéletes aljzatért

A megfelelő, sík aljzat elengedhetetlen a tökéletes padlóburkolat eléréséhez. A Ceresit padlopon önterülő aljzatkiegyenlítő hideg-, és melegburkolatok alá is alkalmazható, a nedvszívó aljzat kiegyenlítésére szolgál. Kül-, és beltérbe egyaránt használható, padlófűtés esetén is.


A Ceresit padloponok 2-20 mm vastagságban, a felületen való szétterítést követően 3-6 óra múlva már járhatóak, azonban a burkolat beépítése 24-48 óra elteltével lehetséges.

A Ceresit önterülő aljzatkiegyenlítőkre általánosan érvényes, hogy beton aljzatra, cement- és gipszesztrichre is alkalmasak. Önterülő aljzatkiegyenlítő használata előtt érdemes a felületet alapozni Padlopon Univerzális Diszperziós alapozóval. Ragasztható rá kerámia padlólap (hidegburkolat), PVC-, szőnyeg-, linóleumburkolat és akár parketta is. Székgörgô igénybevételnek ellenáll, padlófűtés esetén is alkalmazható.

Felhordás:

Az aljzatkiegyenlítő az előírásnak megfelelően kell elkészíteni. Az előírt mennyiségű hideg vízhez  a poranyagot folyamatosan adagoljuk, miközben keverőgéppel csomómentesre keverjük. A bekevert anyagot egyenletesen öntsük fel az aljzatra, szükség esetén rozsdamentes glettvassal terítsük el. A kötést és a szilárdulást a külső környezeti tényezők befolyásolják: hőmérséklet, páratartalom, az aljzat szívóképessége, a rétegvastagság stb.

A burkolás megkezdése előtt érdemes az aljzat nedvességtartalmát ellenőrizni.

A kötési idő, a felület járhatóságának ideje olykor nagyon fontos az építkezés egyéb munkálatai miatt, így nem mindegy, mennyi idő elteltével járható a már sík, kiegyenlített aljzat. Ekkor érdemes a Ceresit (Henkel), Padlopon Express Universal gyorskötő aljzatkiegyenlítőt alkalmazni.

Ugyanis a Ceresit, Padlopon Express Universal gyorskötő aljzatkiegyenlítő a terítés után 3 óra múlva már járható, bár a burkolásig 24-48 órának el kell telnie.

Jellemzői:

ceresit-padlopon-express-universal– Gipsztartalmú, feszültségmentes, nem zsugorodik
– szálerősített
– gipsztartalmú felületekre az alapozást követően azonnal felhordható
– Kül-, és beltérbe is alkalmazható, padlófűtésnél is
– Önterülő, gyorskötő aljzatkiegyenlítő
– általánosan előforduló hideg- és egyéb burkolatok alatti, nedvszívó aljzat kiegyenlítésére
– 3-20 mm vastagságban.
– 3 óra múlva járható,
– 24-48 óra múlva burkolható

Burkolható hidegburkolat esetén 24 óra múlva – rétegvastagságtól függetlenül. Melegburkolat esetén 24 óra múlva 5 mm rétegvastagságig, 48 óra múlva 5 mm rétegvastagság felett.

Ha nem szorít az idő, tökéletes választás lehet a Ceresit, Padlopon CN 68 aljzatkiegyenlítő, ami felhordás után 6 óra múlva járható, 24-48 óra elteltével burkolható.

Jellemzői: 

ceresit-onterulo-aljzatkiegyenlito-cn68– Kül-, és beltérbe is alkalmazható, padlófűtés esetén is
– 2-20 mm vastagságban.
– 6 óra múlva járható,
– 24-48 óra múlva burkolható
– Gipsztartalmú, feszültségmentes,nem zsugorodik
– Ideális a nem kellően szilárd aljzatokra is
– szívó és nem nedvszívó aljzatkiegyenlítésére is alkalmas
– gipsztartalmú felületekre az alapozást követően azonnal felhordható
– alkalmazható magnezit esztrichre, hidegburkolatra valamint erôsen tapadó, ragasztómaradvánnyal szennyezett aljzatra is
– alkalmas továbbá homokszórt felületű öntött aszfalt esztrichre – 10 mm vastagságig.

A Ceresit padloponok általános jellemzője, hogy feszültségmentesek, gipsztartalmúak és kül-, vagy beltérbe, ill. padlófűtés esetén is alkalmazhatóak.

Önterülő aljzatkiegyenlítők segítségével tökéletes sík felületet kapunk, melyre a burkolás már szinte gyerekjáték. Korábban – és sajnos még manapság is előfordul – sokszor a ragasztóhabarcsot használták az aljzat egyenlőtlenségeinek kiegyenlítésére. Ez nem lehet megoldás, hisz a ragasztóhabarcs nem alkalmas az aljzat kiegyenlítésre.

Használjunk aljzatkiegyenlítőt, hogy a burkolás során ne legyen problémánk az aljzattal, egyszerűen, bosszúságoktól megkímélve magunkat burkolhassunk.

 

 

Read previous post:
Valósághű megjelenés – Zalakerámia Canada famintás padlólapok

A Zalakerámia életében az elmúlt időszakban az egyik legnagyobb lépés a Canada padlólap kollekció megálmodása és megalkotása volt. A család...

Close