Beltér Egyéb Otthon, lakás Padlólap Világítás

Egyszerű térnövelő ötletek

Lehet otthonunk bármekkora, szinte sosem férünk el benne 🙂
Egy valóban kisebb méretű otthon esetén is szemet gyönyörködtető és praktikus megoldásokat találhatunk legalább az optikai térnövelésre, így otthonunkat nyugalom tölti meg a tágas hatásnak köszönhetően.

De hogyan is érjük el mindezt gyorsan és egyszerűen?

  • Játék a világítással, a fényekkel

Engedjünk utat a természetes fénynek! Ne pakoljuk növények tömkelegét az ablakpárkányra, használjunk világos, modern, fényáteresztő függönyt. Alkalmazhatunk vitrázsfüggönyt akár szobába is, ha a helyiség hangulata megengedi, ám a jó fényáteresztő, mennyezettől a padlóig érő függöny modern enteriőrt kölcsönöz.
A helyiség térvilágítására használjunk mennyezeti lámpát, meleg fehér fényű fényforrással, melyhez kiegészítő világításként fali lámpát, állólámpát, vagy képmegvilágító lámpát  is tervezzünk a térbe.
Az álmennyezetbe rejtett spotok a divatos lakberendezés mellett térnövelő hatással biztosítják a helyiség megfelelő fényét, és gondoskodnak a hangulatról is.

  • Világos, fényes felületek

Köztudott, hogy a világos, fehér falaknak elképesztő térnövelő hatásuk van. A letisztult lakberendezéssel ez fokozható. Ne halmozzuk a bútorokat, javasoljuk helyettük a többfunkciós berendezési tárgyakat.
A világos, fényes, tükröződő felületek szintén térnövelő hatásúak. Részesítsük előnyben a világos bútorokat, melyekhez társítsunk színes kiegészítőket. Azonban tartsuk szem előtt, olykor a kevesebb több!

  • Egységes, világos padló

A nappali, vagy bármely szoba, sőt, a konyha padlójának a színe, esetleges mintázata szintén meghatározó a térérzet szempontjából. Válasszunk világos laminált padlót, világos színű padlólapot, akár nagyméretű padlólap  formájában. A nagyméretű padlólapok színben egyező, vékony fugával egységes felületet adnak.

AB Calacatta Bianco padlólap, Nappali-étkező

Ha épp nem felújításban vagyunk benne, akkor is egyszerűen tehetünk a térérzet növeléséért apróbb otthonunkban.

  • Tárolás

Igyekezzünk a mindennapi használati tárgyakat rendezetten tartani, egy-egy fonott kosár, doboz kitűnő megoldás lehet az apróságok eltüntetéséhez. Amit lehet, pakoljunk el, ne hagyjunk szem előtt.

  • Padló

Ha a padló burkolata sötétebb színű, esetleg mintás, válasszunk egyszínű, világos árnyalatú szőnyeget. Ne halmozzuk a szőnyegeket, vásároljunk akkorát, mely befedi a kívánt felületet.

  • Kiegészítők

A meglévő bútorainkhoz színben hozzá illő, világos, pasztell színű kiegészítőket szerezzünk be. A barna kanapén például nagyon mutatós a fehér, vagy bézs színű párna, pokróc is, ám vásárolhatunk világos színű kanapé takarót, ezzel gyorsan megoldva a sötét bútor “problémát”.
Ugyanez érvényes inverzben is, tehát ha világos minden otthonunkban, de szeretnénk feldobni a designt, akkor sötét, erőteljes színű párnákkal, egyéb kiegészítőkkel megtehetjük.

  • Világítás

A mennyezeti lámpában cseréljük az izzót meleg fehér színűre, minél erősebb fénnyel. Helyezzünk el egy állólámpát  a kanapé mellé, ami praktikus és hangulatvilágításnak is megállja a helyét. Ledszalagokkal, láva lámpával, vagy sólámpával szintén sokat tehetünk a hangulatért.

Az irányfények  hangulatvilágításként is kitűnőek, parktikusságuk pedig a sötétebb napszakokban vitathatatlan.

A tágas otthon nincs túlzsúfolva, ezért azt ajánljuk, a polcokon se tároljuk apró dísztárgyak tömegét. Egy-egy kisebb helyiség, lakás esetében a letisztult lakberendezés az, amivel tágas otthonná varázsolhatjuk.

Read previous post:
Konyhai világítás: 3+1 ötlet a komfortos konyháért

A konyhai világítás kialakítása összetett feladat, hisz a konyha otthonunk egy munkaterülete és a családi élet színtere is egyben. A...

Close