Beltér Burkolat Csempe Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás Világítás

5+1 ötlet a kicsi, de tágas hatású fürdőszobáért

Hazánkban a legtöbb otthon apró fürdőszobával rendelkezik, ám néhány trükkel a felújítás során optikailag tágíthatjuk a teret. Érdemes alaposan megtervezni a kicsi fürdőszobák felújítását is, hogy mind esztétikailag, mind praktikusság szempontjából elégedettek legyünk az eredménnyel.

A lakberendezésben mindig kihívást jelent az apró helyiségek praktikus, és esztétikus kialakítása, berendezése. Különösen igaz ez a fürdőszobára, hisz mindennapi higiéniai tevékenységünk miatt nagy hangsúlyt kell fektetni a praktikumra, ám az esztétika, a fürdőszoba kisugárzása is fontos tényező.

  • Fürdőszoba színei, burkolatok

Kis fürdőszoba esetén érdemes világos színárnyalatot választani.

Ha pl. a falat mennyezetig burkoljuk csempével, nagyobb belmagasság hatását kelthetjük.
Ezen kívül bátran válasszunk nagy-, vagy éppen óriás méretű padlólapot, a lehető legvékonyabb fugával egységes felületet képez a padlón.
Korábbi cikkünkben a nagyméretű padlólapokról tájékozódhat»
Bármely megoldást választjuk, egy pl. króm sarokpolc a tusfürdő tárolására praktikus megoldást nyújt.

  • Kád, zuhanyzó

Szerencsés esetben egy egyenes kád, vagy asszimetrikus kád elfér a fürdőszobában. Ehhez átlátszó kádparavánt ajánlunk, ami mind a fényt, mind a “szemünket” átengedi a téren. Még fejzuhany is kerülhet a kádparavánnal szerelt fürdőkádhoz, így sem az esőztető zuhanyzásról, sem a kényelmes fürdőzésről nem kell lemondanunk.
Ám bátran gondolkodhatunk walk-in zuhanyzóban is, mely tágas tér hatását kelti kis fürdőszobában is. Korábbi cikkünk a walk-in zuhanyzókról»

  • Mosdó, tükör

Mivel kézmosóra, mosdóra mindenképp szükség van a fürdőszobában, érdemes a lehető legkisebb, de kényelmes használatot biztosító mosdót választani. Ez lehet akár pultra ültethető mosdótál is, hisz egy kis alsó fürdőszoba szekrény  nem hiányozhat az apró fürdőszobából, ahová a tisztítószereket, mosószert elrejthetjük.
A mosdó fölé szerelt tükör szintén kelléke a fürdőszobának. Válasszunk 15-20 cm mélységű tükrös fürdőszobaszekrényt, ahol a pipereholmijaink megbújhatnak. A rendezettség rendkívül fonos egy apró fürdőszoba esetén!

  • Kiegészítők

Ha törölközőtartós kádparavánt, zuhanyfalat választunk, máris spóroltuk a falon elhelyezett tárolókon! Ha a falra szereljük a törölközőtartót, válasszunk olyan megoldást, mely nem nyúlik be a térbe. Ez lehet például egy törölközőtartó gyűrű, vagy egy modern dupla akasztó, melyek desing szempontjából jobb választás a szimpla fogasnál.
Szappanadagolót elhelyezhetjük a mosdó szélén, vagy akár falra szerelhető szappanadagolót  is választhatunk.
A fürdőszobai kiegészítők esetén ügyeljünk arra, hogy ugyanazon termékcsaládból válasszuk, színben azonosat, az egységes összkép érdekében.
Javaslatunk, hogy a fürdőszoba burkolatához színben hozzáillő kiegészítőket válasszunk, akár sötét, inverz színt, beleértve a kádkilépőt /fürdőszoba szőnyeget, sőt! a törölközőket, kéztörlőt is.

  • Világítás, a fürdőszoba fényei

Egy kis helyiség tágasabbá tételéhez elengedhetetlen a jó megvilágítás. A mennyezeti fürdőszobai lámpa bevilágítja a teret, ám e mellett a mosdó, tükör fölé is szereljünk fel világítótestet.
Hangulatvilágításként is funkcionálhat a tükör fölötti-/melletti lámpa, amit egészítsünk ki ledszalaggal például a tükör körül, vagy akár a mosó alatt, vagy esetleg a mennyezet és a falak találkozásánál. A fürdőszobai hangulat fokozására használhatunk illatmécseseket is dekroatív mécsestartóval.

  •  + 1 Tipp:

Egy kicsi fürdőszoba esetén a tárolásra alkalmas helyek megtalálása a legnehezebb feladat. Fürdőszobai tárolásra használjuk ki a fürdőszoba ajtót, valamint az ajtó feletti falat is, sőt, a WC tartály feletti fal is kiváló tárolóhelyet nyújt! Az fürdőszoba ajtón tárolhatjuk a törölközőket, az ajtó fölé pedig kerülhet akár egy kis szekrény, ahol tarthatjuk a használaton kívüli törölközőket, pipere cikkeket, wc-papírt, és amit szeretnék a fürdőszobában tudni, de eltüntetni a szem elől. 🙂

 

Read previous post:
Egyszerű térnövelő ötletek

Lehet otthonunk bármekkora, szinte sosem férünk el benne :) Egy valóban kisebb méretű otthon esetén is szemet gyönyörködtető és praktikus...

Close