Egyéb Otthon, lakás

Ernest Hemingway floridai otthona

A világhírű író Ernest Hemingway floridai otthona rendkívül hangulatos, valóságos időutazást élhet át, aki meglátogatja a múzeummá alakított floridai házat. A Nobel-díjas író egykori otthona Key West-ben található, Florida déli partjainál, kb 207 km-re Miamitól, 170 km-re Kubátólt.

Hemingway második feleségével és két fiával élt Key West-i otthonában, kb. 9 évig az 1930-as években. Ez a kilenc év volt Hemingway életének legtermékenyebb időszaka. Hemingway 1961-es haláláig megőrizte ezt a házát.

Ami nem is csoda, hisz megmagyarázhatatlan nyugalom árad az egész házból. Ha egy kicsit visszafelé szeretne utazni az időben, Hemingway egykori floridai otthonában ezt megteheti.

Hemingway háza nagyon hangulatos és tele van cicákkal. A házban, ház körül mintegy 60 macska éli életét, melyek Hemingway hat ujjú Hófehérke nevű kedvenc cicájának leszármazottai lehetnek, hisz sokuknak 6 ujja van, ami Hófehérke genetikai öröksége.

A házat igazi, hangulatos, családi otthonná alakította a házaspár. A feleség Franciaországból hozatta be a bútorokat, kiegészítők egész sorát, Hemingway pedig 17-18. századi spanyol bútorokból válogatta a berendezést, melyeknek valósággal megszállottja volt.

A házhoz gyönyörű kert, és egy hatalmas medence tartozik, ahol a család nyugalomban eltölthette idejét, pihenhetett.

A házat kívül-belül aprólékos szépségek díszítik, nincs ez máshogy a fürdőszobával sem, melyből kettő is található a házban.

A nagyobb fürdőszobában fehér szaniterek alkotják a berendezést, az összkép igazán barátságos és vidámságot sugároz.

A lábon álló robosztus mosdótál igazi különleges darab, lekerekített, ívelt sarkai megszelídítik az oszlop által megtartott mosdót, mely peremre szerelt két csapteleppel ellátott volt, a hideg és meleg víz adagolására.
A fürdőszobában található wc falra szerelt öblítőtartállyal, lekerekített formavilágával tökéletesen illeszkedik az összképbe.
A hatalmas fürdőkádat szintén a kerekded, ívelt forma teszi barátságossá, a kád végében álló csaptelep pedig szabadságot ad a fürdőkádban fürdőzőnek.

A fürdőszoba színvilága vidámságot sugároz napsárga alapszínével, melyet a sötétbarna egészít ki a csempe és a padlólap esetében is, így egy igazán barátságos enteriőr lett a végeredmény.

A kisebb fürdőszobában a fehér szín dominál mind a szaniterek, mind a fal esetében. A padlólap ez esetben világos és sötétebb színű cementlap, mely az akkoriban megszokott módon került lerakása, sakktáblára emlékeztető mintával.

A szintén hatalmas fürdőkádat barátságos lekerekített sarkak jellemzik, ám itt már fali csaptelep került beépítésre.
A kézmosó, vagy mosdótál egy kisebb lemez sarok-mosdó, kerámia fedlappal, két darab álló csapteleppel, melyek a meleg és külön a hideg vizet szolgáltatták.

Annak ellenére, hogy kisebb fürdőszobáról van szó, egy egészen nagy fürdőszoba szekrény került beépítésre, hatalmas tükörrel, feltételezhetően a feleség igényei szerint.
A kézmosó, vagy mosdótál egy kisebb lemez sarok-mosdó, kerámia fedlappal, két darab álló csapteleppel. A mosdó felett, a sarokban mindkét falon tükör kapott helyet.

Az egész házat bejárva valóságos időutazásban volt részünk. Hemingway háza bemutatja a kor modern lakberendezését, a világ több pontjának, stílusának ízléses vegyítésével. Ha Floridában jár, mindenképp látogasson el Key West-be, és járja körbe Hemingway házát, fantasztikus élmény lesz. A cicákat ne feledje megsimogatni 😉

Az általunk készített fotók eredeti méretben megtekinthetőek Facebook oldalunkon itt»

Read previous post:
Nagy tér, letisztult design a fürdőszobában

Az idei trendek a letisztult desing-t és a nagy, tágas tereket részesítik előnyben a fürdőszobában. A fürdőszobai design a szabadságot,...

Close