Beltér Egyéb Világítás

Lámpát a gyerekszobába – kényelem és tanulás

A gyerekszoba egy igazán többfunkciós helyiség, így éppoly fontos a megfelelő világítása baba korú gyermekek, mint iskolás korú gyermekek esetén. Baba korban a szülők számára fontos a kellő fény biztosítása, iskolás korú gyermeknél pedig elengedhetetlen a tanuláshoz szükséges jó világítás megléte.

A világítás megtervezése otthonunk minden helyiségében kiemelt szerephez kell jusson, és ez a gyerekszobára is igaz. Legyen gyermekünk még kisbaba, vagy óvodás, vagy már iskoláskorú kisfelnőtt, tervezzünk a gyerekszobába többféle világítást.

Babakorú, kisgyermekkorú lurkók szobájában saját magunk, a szülők számára kell biztosítani a “jó látási viszonyokat”, hogy biztonsággal eljuthassunk gyermekünk ágyáig, vagy bármikor rápillanthassunk a csöppségre. A kisgyermekes szülőknek be sem kell mutatni, hogy egy eleven gyermek milyen “akadálypályát” képes varázsolni a szobában még közvetlen lefekvés előtt is 🙂

A központi, mennyezeti lámpán felül hasznos lehet éjjeli fények, push light lámpák használata, így megfelelő világítást tudunk biztosítani a szobában a nélkül, hogy a gyermeket felébresztenénk a villany felkapcsolásával, ha épp rá szeretnénk nézni. Nem beszélve arról, hogy ha még szoptatós korú gyermekünk szeme az éjjeli etetéskor nem kap erős fényt, könnyebben vissza fog aludni az evés után. Design tekintetében is sokféle, gyermekek szobájába illő Push Light lámpából választhatunk.
Haszna később is megmutatkozik, például, ha gyermekünk fél a sötétben, egy kedves kis éjjeli fény megnyugtatja, támogatja a biztonságérzetét elalváskor.

Iskolás korú gyermekünk szobájában is jó szolgálatot tesz a push light lámpa, ám már az ideális tanulási körülményekre is kell gondolnunk. Hisz gyermekünk egész nap az iskolában van, mire a házi feladat írásra kerül a sor, már sötétedik, főként télen, így sajnos nem áll rendelkezésre a természetes fény a szobában.

Globo Julius

A mennyezeti lámpa nem biztosít megfelelő világítást az íróasztalnál, így irányított fény, asztali lámpa használata javasolt.
Kisiskolás gyermekünknek választhatunk kisebb, számára barátságos, színes asztali lámpát,
nagyobbacska tanulónak, gimnazista gyermekünknek pedig modern, fémes hatású, már-már futurisztikus megjelenésű asztali lámpát ajánlunk.

Globo Cosmo

Asztali lámpa választásánál vegyük figyelembe, hogy gyermekünk magának be tudja majd állítani, milyen magasról, milyen irányból kényelmes számra a tankönyv megvilágítása, ezért válasszunk állítható, flexibilis asztali lámpát.

Aranyos és praktikus a Globo Cosmo asztali lámpa terékcsalád, hisz a tolltartóval tervezett, flexibilis fényforrás beállítási lehetőséggel kényelmes és helytakarékos haszánlatot tesz lehetővé.
Kisiskolás és nagyobb gyermekek számára is ideális választás.

Globo Famous

Kreatív, tervező, mindig valamivel foglalatoskodó gyermek esetén a Globo Famous asztali lámpát ajánljuk. Magassága, fényiránya könnyedén, akár egy kézzel állítható, a lámpa szára elforgatható.

Már-már futurisztikus megjelenésű a Globo Serpent asztali lámpa, mely csíptethető változatban is rendelhető. Mintha egy “ufó szeme” világítaná meg a házi feladatot.

Igazán menő, modern fiatalurak és hölgyek választása a Globo Sophie asztali lámpa, amit beépített órával terveztek.

A kínálat hatalmas az asztali lámpák terén is, így a választás sem mindig egyszerű. Faggassuk ki gyermekünket, mutassuk meg neki a számára kiszemelt asztali lámpát, majd válasszuk ki együtt a legmegfelelőbbet, hisz végül a gyermekünk szobáját fogja díszíteni, és a számára fogja megkönnyteni a tanulást, az íróasztalnál való kreatív tevékenységet.

 

Read previous post:
5+1 ötlet a kicsi, de tágas hatású fürdőszobáért

Hazánkban a legtöbb otthon apró fürdőszobával rendelkezik, ám néhány trükkel a felújítás során optikailag tágíthatjuk a teret. Érdemes alaposan megtervezni...

Close