Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás

5 tipp a “gyermekbarát” fürdőszobáért

A fürdőszoba olykor kényes terület gyermekeink számra. Nem kifejezetten – vagy éppen kifejezetten nem – szeretik ezt a helyiséget, főként az étkezések előtti kézmosás, vagy a fogmosás a legkényesebb műveletek. Érdemes a fürdőszobát gyermekek számára barátságossá varázsolni, hogy játékos hangulatú környezetben történhessenek ezek a “kötelező” tevékenységek.

Szerencsés esetben külön fürdőszobát kaphat a gyerkőc, és mivel kicsi emberkék fogják használni, így érdemes a berendezési tárgyakat is kisebb, gyerek méretben beszerezni, persze a funkcionalitás és a biztonság figyelembe vételével.

A közös használatú, családi fürdőszobát természetes, hogy nem alakítjuk “törpék” számára ideálissá, itt a színekkel, motívumokkal, játékos kiegészítőkkel érhetjük el a gyerekek számára barátságos környezetet.

A barátságos környezet, azaz a design mellett a praktikum kiemelt szerepet kap, ha szeretnénk, hogy gyermekünk mielőbb önálló legyen, és napirenddé váljon a megfelelő önhigiénia az életében.
Tippjeink segíthetnek a “gyermekbarát” fürdőszoba kialakításban.

1. Fellépőt a kézmosáshoz

A komfortérzet, a kényelmes használat érdekében különféle fellépők kialakítását javasoljuk a WC-hez, és a mosdóhoz, hogy gyermekünk kényelmesen végezhesse dolgát, és különösebb nyújtózkodás nélkül kezet tudjon mosni bármikor.

A színes fellépők fel is dobják a fürdőszobát, és akár a felnőttek számára is hasznos lehet pl. izzócserénél. 🙂

2. A kényelmes mosdó mérete

Kisgyermekes családok fürdőszobájába javasolt olyan mosdó beszerelése, melyet egy gyermek is átér, meg tudja nyitni a kézmosó csapot. Ajánlott falhoz stabilan rögzített mosdót, alsóbútorra ültetett mosdót választani.

A tükröt ne feledjük lejjebb helyezni! 🙂

3. A könnyen használható csaptelep

Gyermekek számára talán könnybben kezelhetőek az egykaros csaptelepek a hagyományos, tekerőgombosnál. Válasszunk bátran színes csaptelepet!

Különösen praktikus az infravezérlésű csaptelep választása, hisz éritésre, vagy akár az érzékelő megközelítésére megindul a vízsugár, és magától el is áll, így nem lesz egekbe szökő vízszámla – és persze “árvíz” – egy-egy reggeli, utolsó pillanatos kéz-, vagy fogmosásból. Választhatunk “figurás” infravezérlésű csaptelepet is!

4. “élmény”fürdőkád

Ha épp fürdőkád cserére kerül sor, a régi egyenes kád helyett egy akril sarokkád, vagy asszimetrikus kád különleges élményt, és örömet nyújt egy kisgyermeknek. A kádban lévő, – számra – óriási tér, a sarokban lévő esetleges ülőke, a “nagy vízben” a pancsolás élménye máris vonzani fogja a kis lurkókat, és örömteli lesz az addig esetleg kellemetlen esti fürdés a számára is. A játékok elférnek az ülőkén használaton kívül.

5. Design és a fürdőszobai kiegészítők

Ha egyszínű a csempe, feldobhatjuk vidám matricákkal, melyek később könnyen eltávolíthatók. Ugyan ez érvényes a szabad falfelületekre. Kiélhetjük kreativitásunkat saját képek, ábrák festésével, vagy játékos falmatricát is felrakhatunk. Sőt, mi több, színes, csíkos, pöttyös festett fal is feldobja a fürdőszobát.

A színes kiegészítők szintén haszonosak a tökéletes, gyermekbarát hangulat kialakításához. Színes fürdőszobszőnyeg, szappanadagoló, fogmosópohár, és egyéb, pl. mesefigurás kiegészítők mind-mind hozájárulnak ahhoz, hogy gyermekünk szívesen, örömmel menjen a fürdőszobába.

Read previous post:
Lámpát a gyerekszobába – kényelem és tanulás

A gyerekszoba egy igazán többfunkciós helyiség, így éppoly fontos a megfelelő világítása baba korú gyermekek, mint iskolás korú gyermekek esetén....

Close