Egyéb Konyha

Miért jobb víztisztító csaptelepet használni, mint hagyományos csapot?

A válasz egyszerű: víztisztítót használni praktikus, és egyben környezettudatos megoldás. Leginkább azért lehet rá szükség, mert bár hazánkban a csapvíz iható, ám sok helyen olyan magas a klór tartalma, hogy a fogyasztás során érezhető, így például a limonádé, szörpök, teák ízét is befolyásolja. Nem beszélve az egészségre, a szervezetre gyakorolt hatásáról.

Ha a víz ízélményénél maradunk, akkor kézenfekvő – ám nem környezettudatos megoldás – a palackozott ásványvizek fogyasztása. Belegondolt már, hogy mennyi szeméttel jár a sok műanyag palack, amit így egy-egy háztartás termel? Ez a szemétmennyiség nem keletkezik olyan háztartásokban, ahol víztisztító berendezés van beszerelve. Nem beszélve arról, hogy víztisztító használatával időt és energiát spórol meg azzal, hogy nem kell rendszeresen palackozott vizet vásárolnia, és becipelnie az otthonába, felcipelnie az emeletre.

A GROHE Blue Home vízszűrős konyhai csaptelepek nemcsak a tiszta, szűrt vizet biztosítják a háztartásban, hanem akár szénsavas vizet is engedhet a csapból. Ugye, milyen egyszerű és kényelmes? Vízszűrős csaptelep rendszer, amelynek köszönehetően kristálytiszta, szűrt, hűtött és szénsavas víz is csapolható a konyhájában, öko-barát módon.

A fentebbi praktikus és kényelmes használaton felül számos előnye van a vízszűrős csaptelep rendszereknek.

  • Csökkentik az ízért és szagért felelős felesleges anyagok, például a klór jelenlétét.
  • Csökkentik a vízkövet, és a vízben lévő nehézfémek jelenlétét.
  • A palackozott ásványvízhez képest akár 1/10-ed áron is előállíthatja szűrt vizet, melynek tisztaságáról a szűrőbetétek gondoskodnak.

A vízszűrő csaptelep rendszerek esetében a szűrőbetét élettartama általában 6 és 12 hónap közötti, vagy elfogyasztott vízmennyiség függő. Ez minden esetben fel van tüntetve az adott vízszűrő betét műszaki információi között.

Felejtse el a palackozott víz beszerzésével járó vesződséget, vásároljon otthonába saját szűrőrendszert!

Élvezze a legtisztább minőségű, azonnal rendelkezésre álló, sima vagy szénsavas víz felséges ízét, közvetlenül a saját csapjából. GROHE szűrők a bestmax sorozaton alapuló vizsgálatra kerülnek és feladatuk a karbonát-, valamint a klórcsökkentés. Mind a karbonát-, mind a klórredukciót a Fresenius-lnstitut által végzett külső kísérletek igazolják. Ezek jelentik e szűrők alapvető funkcióját.

A vízszűrők általi nehézfém csökkentést az ioncserélő biztosítja. A nehézfém-csökkentés számszerűsítése a bypass-víz mennyiségétől és a “nyers” víz (bemeneti víz) minőségétől függ, és ezért kiszámíthatatlan. A GROHE vízszűrő berendezések csak ivóvíz minőségű hideg vízhez használhatóka! A GROHE vízszűrők által szűrt víz megfelel a helyi ivóvíz-előírások követelményeinek.

Read previous post:
Szeretne a fürdőszobájába melegburkolatot? Van megoldás!

A meleg fa burkolat hatás design-ban könnyen elérhető a fürdőszobában is fahatású kerámia padlólappal. A design adott, ám mezítláb lépkedve...

Close