Beltér Burkolat Csempe Egyéb Fürdőszoba

Minőségi anyagfelhasználás: a közületek és az ipari stílus találkozása

Közületi helyiségekben nem a desgin a fő szempont, hanem a higiénia, a minél könnyebben tisztítható felületek megjelenése. S e mellett a strapabíróság, időtállóság elvárása a kiemelkedő, mind a burkolatok, mind a mosdó, mosogató kialakításban és egyéb eszközfelhasználásban.

E téma nem annyira hétköznapi, azonban mindannyian naponta tapasztaljuk a kedvező vagy éppen kedvezőtlen közösségi helyiségek kialakítását.

Közületi célra felhasznált anyagoknál, berendezési eszközöknél sokhelyütt a “minél olcsóbb legyen” elvet követik, ezzel saját csapdába esve, hisz a szanitereszközök és egyéb vizes blokkokat érintő területeken az olcsó sokszor teljesen alkalmatlan a hosszú távú, sokak által, gyakran történő használatra. Gondoljunk csak az egyes vendéglátó helyek nem éppen kifogástalan, már-már szétesett mosdóhelyiségeire.

A burkolatnak meg kell felelnie pl. színben is az adott helyiségre vonatkozó előírásoknak, valamint strapabírónak, könnyen tisztán tarthatónak kell lennie. Például üzemi konyhákon, éttermi konyhákon ajánlott a csúszásmentes padlóburkolat használata.
Éttermek, kávézók, egyéb nagy forgalmú helyek burkolataként érdemes anyagában színezett greslapot választani, hisz ezek kopásállósága a legmagasabb.

Konyhákon, előkészítő helyiségekben, vágóhidakon, húsfeldolgozó üzemekben a kézmosók, mosogatók könnyű tisztíthatósága, starpa-, és teherbírósága fontos szempont. A B&K gyártó igyekszik az igényeket kielégíteni rozsdamentes acél termékeivel.

bandk-kezmoso-rozsdamentes-acel

B&K Kézmosó

Kézmosói például két típusban érhetőek el:

A kézmosókhoz csaptelepet is választhatunk, mely vagy infravezérlésű, vagy térd-, vagy pedálos lábkapcsolóval vezérelhető, valamint padlóba sűlyesztett lábkapcsolóval is rendelhetőek, mely mozgáskolátozottaknak nyújt könnyebb kezelhetőséget.

bandk-kezmoso-oval

B&K Kézmosó, ovál

Kiemelendő a falra szerelhető ovális, rozsdamentes acélból készült ovál medencés kézmosó, mely esztétikus megjelenésével design elemként sem utolsó.

Elsősorban közösségi mosdókba ajánlott, ahol a könnyű tisztíthatóság és az erős, tartós kivitel elengedhetetlen. Sarkai teljesen lekerekítettek, robosztus kivitele hosszú élettartamot biztosít.

 

bandk-kezmoso-vandalbiztos

B&K Kézmosó, vandálbiztos

S ha már a robosztus kivitelt emlegetjük, a B&K falra szerelhető, burkolt rozsdamentes acél mosdó egy vandálbiztos kivitel. Zárt szifonburkolattal, rozsdamentes acél anyagból készült, lekerekített élekkel, melynek köszönhetően kevésbé sérülésveszélyes. E tulajdonságainak köszönhetően olyan helyekre kifejezetten ajánlott, ahol követelmény a vandálbiztosság, sőt, büntetésvégrehajtási intézetek számára is tökéletes választás.

Kidolgozott megjelenésének köszönhetően akár ipari stílusú fürdőszobákban is megállja a helyét.

Meg kell említenünk a mozgáskorlátozottak részére tervezett B&K rozsdamentes acél mosdót. Formájának köszönhetően könnyen megközelíthető, és e mellett fényes felülete rendkívül könnyen tisztítható, közületekbe, ipari stílusú otthonokba is tökéletes választás.

furdoszoba-ipari2

Ipari stílusú fürdőszoba

Az ipari stílus kedvelőinek a fürdőszoba burkolatot is érdemes például fémes hatásúra tervezni az egységes összkép elérése érdekében.

A rozsdamentes acél termékek, króm felülettel viszonylag kevéssé vannak elterjedve a köztudatban, főként otthoni beépítésre, pedig akár ipari stílusban, vagy high tech stílusban berendezett otthonunk, fürdőszobánk különleges éke lehet. Időtállóak, könnyen tisztíthatóak, strapabíró, nehezen sérülő anyagúak, ezzel biztosítva a hosszú távú használatot otthon és intézmények részére.

Read previous post:
Zalakerámia Azali kollekció – Finom harmónia a fürdőszobában

A Zalakerámia Azali termékcsaládja a csempék, padlólapok és dekorcsempék teljes skáláját kínálja a harmonikus fürdőszoba megteremtéséhez. A kollekció minden egyes...

Close