Burkolat Egyéb Kültér, kert

Progress padló tartókról – avagy az ideális álpadló rendszer technikai háttere

A Progress Prosupport System külső és belső sétáló felületek kialakítására alkalmas ragasztás nélküli távtartórendszer. A polipropilénből készült távtartó tappancsok előnye, hogy bármikor visszaszedhetőek és újra felhasználhatóak, illetve a távtartó tappancs és a vastagított padlólap között futó vezetékeket (pl.: villanyvezetékek) is elrejtheti.
Ez a felületképzési rendszer a költséges térkövezésre, illetve fagyveszélyes, hibátlan kivitelezési munkát igénylő ragasztott burkolásra nyújt alternatívát.

Vegyük előbb a kulcs nélkül állítható Progress Távtartó tappancsot, ami 35-50 mm magasságig állítható, 4 mm fugavastagság esetén ajánlott. A távtartó kulcs nélküli beállításának módja rendkívül egyszerű, ugyanis egyszerűen fel kell emelni a ráhelyezett burkolatot és saját kezünkkel tudjuk forgatni a megfelelő magasság elérésig.

A Progress szintező rendszerben megtalálható a kulccsal állítható távtartó tappancs, ami több lehetőséget, illetve egyszerűbb installálási lehetőséget biztosít, mint a kulcs nélküli állítható verzió. A kulccsal állítható verzió 35-55 mm magasságig állítható.

A kivitelezést végző szakember a lerakott vastagított burkolatokat a lapok visszaszedése nélkül egy kulccsal tudja beállítani.

A kulccsal állítható laptartó tappancsokhoz két fajta fej is használható:

  • Az egyik verzió egy öndöntő (self-levelling) fej, amelyet akkor használunk, amikor az aljzatbetonnak előre elkészített dőlése van (vízelvezetés céljából), ugyanis ezzel egyenesbe lehet hozni a szintet. Dőlésszög: 0-5%
  • A másik verzió egy fixált sík fej , amely nem dől az aljzatbetonhoz, viszont ugyanúgy levehető.

Amennyiben az 50 mm magasságot alacsonynak találja, vásárolhat a távtartó tappancsokhoz nyújtó elemeket 25 mm-es  és 50 mm-es  méretekben, így akár a 10 cm -t is elréheti a burkolat szintje.

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy lehetősége van a használat során fellépő “kopogó” hangok tompítására egy speciális, a Progress szintező rendszerhez tervezett gumikorong  segítségével, ami a vastagított padlólap és a tappancs közé kerül, hogy könnyed, csendes léptekkel haladhasson át a kialakított álpadlóján.

 

Read previous post:
Emelt álpadlórendszer Mr. Floor kültéri padlólapokkal

A Mr. Floor kültéri 2 cm-es gres padlólapok sokoldalúsága és exkluzivitása a sokrétű környezetben történő felhasználási lehetőségekben és modern, letisztult,...

Close