Beltér Festék Otthon, lakás

Színek, trendek – mi várható 2017-ben?

Lassan beköszönt az igazi tél országszerte, eljő a karácsony, az új év, hamarabb, mint gondolnánk. Szemezgessünk kicsit, mi várható 2017-ben a lakberendezésben.

2016-os év uralkodó színei a föld színek, a zöld, és a barna árnyalatai voltak. Teret nyert a sokszínűség, a színek egymással való kombinációja, pl. geometrikus alakzatokkal, melyek megtörték, elválasztották, mozgalmassá tették a teret. Ezek mellett a szürke és a fehér is hódított, mely színek sosem mennek ki a divatból, visszafogottságot, eleganciát sugároznak.

Falfestékekben 2017-re az egyik legnagyobb amerikai festékcég (BEHR) a kék, a zöld, a szürke és a sárga erőteljesebb, vagy pasztell árnyalatait említi, mint várható trendi színek, valamint a harsány kékeszöld, feketéskék, napsárga vagy akár ércszürke és bordó az élmezőnyben.

A várható trendi színeket 3 csoportba sorolja:
magabiztos: feketéskék, kékeszöld, napsárga, bordószoba-kek
nyugodt: ércszürke, világos kékeszöld, földzöld, magenta
kellemes: púderkék, pasztellrózsaszín, világosbarna

Egyesek szerint a zöld és a kék, valamint ezek átmenetei hódítanak majd leginkább 2017-ben.

De mi a helyzet a lakberendezési kiegészítőkkel, dekorációval?

Erre is igaz, hogy az erőteljes zöld és kékeszöld színeken van a hangsúly, pl. kárpit, szőnyeg, díszpárnák, egyéb kiegészítők, kiegészítő bútorok területén.

Míg jelenleg a robosztus fa ágykeretek uralják a trendet, 2017-ben ezt felváltja az eleganciát sugárzó, bársonnyal, bőrrel huzatolt óriási ágytámla.

szoba-zoldNagy szerephez jutnak a rusztikus falak, melyet bontott tégla hatású burkolattal láthatunk el. A bontott tégla jól illeszthető mind “ipari” hangulatú, mind a skandináv letisztultságot képviselő lakásokba, otthonossá és meghitté teszik a teret. Egész falak kirakására törekedjünk, nem a mediterrán hatás elérés a cél 2017-ben. Fehér falakkal, vörözsréz kiegészítőkkel igazán trendi otthont kapun.

Kiemelkedő szerepet jósolnak a márvány megjelenésének. Márvány padló vagy falburkolatként egyaránt, de elegendő lehet egy márványmintás asztalka a nappaliban, márvány váza vagy egyéb márvány kiegészítő. Divatos és trendi összképet teremthetünk a megfelelő választással.

Meleg és természetes kisugárzású a parafa burkolat, mely szintén igazán nagy figyelmet kap a 2017-os lakberendezésben. Egész falak beborítására, bútorok előlapjain is használhatjuk, irodában és otthonunkban egyaránt. Akár utólagosan, “csináld magad” akcióba is bátran kezdhetünk meglévő bútorainkon.

szoba5Kellemes, meleg, az otthon pihe-puha melege: műszőrmével. A jövő év slágerének nevezik már most, és egy-egy műszőrme takaró, párna beszerzése nem is nagy költség. Ám ha mégsem kap nagy szerepet a 2017-es lakberendezési trendben, bizonyára úgy is jó szolgálatot tesz a hűvös téli estéken.

Kíváncsian várjuk a jóslatok beteljesülését, nyitott szemekkel tekintünk előre, bízunk benne, egy kis trendiség, és ez a kis olvasnivaló gondolatébresztőnek megfelelő volt felújítás, építkezés előtt állóknak, és azoknak, kik időnként egy kis aprósággal szeretik átalakítani, kiegészíteni otthonuk kisugárzását, hangulatát.

Read previous post:
Gránit mosogatótálak – praktikum és esztétikum a konyhában

A gránit mosogatótálak speciális kompozit anyaga kőzetőrlemény és műgyanta felhasználásával készül. Ez a kombináció megidézi a természetes kő felületek szépségét,...

Close