Beltér Festék Otthon, lakás

Új falszín, új otthon – öltek a falakra

Otthonunk feldobásának egyik módja a falak új színre festése. Napjainkban már szinte csak a kreativitás szab határt vágyaink elérésének a falak festésében, a design kialakításában. Lehet több színű, geometriai alakzatokat festhetünk könnyedén, lehet hengerrel mintázott, lehet domborúan mintás, csíkos, pöttyös vagy a megszokott egyszínű, ám ez utóbbi is fantáziadús színválasztékból választható.

Ha már unjuk a meglévő falszíneket, megújulásra vágyunk a falfestés, fal dekoráció az egyik megoldás, amit magunk is kivitelezhetünk, így kiélhetjük kreativitásunkat, és otthonunk design-ja a saját ízlésünket fogja tükrözni.

Több kreatív falfestési technikával találkozhattunk már életünk során.

Lehet a fal egyszínű, ám mégis extravagáns egy-egy erőteljes, élénk szín választásával, vagy akár egy helyiségen belül a különböző falak különböző színre festésével. Élénk szín esetén feltűnő, harsány az eredmény, ám pasztell színeket alkalmazva harmóniát sugározhat. Válasszuk jó minőségű, színre kevert falfestéket.

festes-zold-beige-falak festes-nappali

Festhetünk a falakra geometriai mintákat, akár berácsozhatjuk, csíkos falat is készíthetünk. Pasztell színű falfestékhez hozzá illő, ám élesen elütő színnel, ragasztószalag segítségével könnyedén készíthetünk mintákat, vonalakat, csíkosan-mintás dekorációt egy-egy falfelületre. Inverz megoldás is kitűnő ötlet lehet, a dominánsan alkalmazott erőteljes színekkel azonban óvatosan járjunk el. Az egyszerű csíkozás is nagyszerű, ötletes technikával!

festes-geo festes-csikos

Dekorálhatunk falmatricával, vagy saját magunk is festhetünk mintákat, képeket a falra kézzel. Gyerekszobába mesehősöket, kisállatfigurákat, nappaliba fát, faágakat, virágot, madarakat, egyéb dekorációs mintát – ügyes kezűeknek ajánlott, és csak a fantázia, mely gátat szabhat a desgin-nak.

festes-nappali-dekor festes-gyerekszoba

Választhatunk a falak feldobására 3D faldekort, melynek a falból kidomborodó mintás elemeit színre festve egységes, mégis trendi falat kapunk. Tartsuk szem előtt, hogy a kevesebb több, a dekorok mintasűrűségének függvényében nem mindet érdemes az egész falfelületre alkalmazni.

festes-3d-falpanel

A mintázat lehet egyszerűen pöttyös, vagy még egyszerűbb kivitelezni azt, ha egyszerűen egy elütő színnel összefröcskölünk egy-egy felületet véletlenszerűen. Egyszerű és nagyszerű, látványos az eredmény, és még kézügyesség sem szükséges hozzá. Itt a kívánt felületet fessük előbb a megfelelő színű falfestékkel, fröcsköljük össze, és ezt követően fessük a további falfelületeket, mennyezetet, miután a felesleges odafröccsent foltokat eltávolítottuk. Esztétikus falmintát készíthetünk festékbe mártott szivaccsal is.

falfestes-szivaccsal fesets-pottyos

festek-frocskoles

Bármely ötlet legyen is szimpatikus, a kevesebb néha több. Ne essünk abba a hibába, hogy túldekorálunk, hisz végül saját magunk is túlzásnak vélhetjük, csalódás lehet az eredmény. Tervezzünk gondosan, így elégedettek leszünk a kívánt eredménnyel.

Új falszínek, újszerű otthon, és közérzetünk, lelkünk is megújul.

Read previous post:
Falfestékek, színek és otthonunkra gyakorolt hatásuk

Világunkban teret nyert a sokszínűség, a színek egymással való kombinációja az emberek öltözködésében, és a lakberendezésben egyaránt. Hódítanak a geometrikus...

Close