Beltér Festék Otthon, lakás Szerszám

Új színben az otthonunk 1.

Ha megújult otthont szeretnénk, feldobhatjuk környezetünket új színekkel a falakon, valamint dekoratív kiegészítők használatával. Kisebb költségvetéssel is megújulhat a lakótér, a megfelelő új falszín energiával tölthet fel, pihentetően, nyugtatóan is hathat közérzetünkre, a dekoráció pedig egyéniségünk kifejezése, lakásunk otthonná tételében segít.

A megfelelő falszínt egyéniségünk, valamint otthonunk adottságai határozzák meg. Tekintsünk körbe, és válasszunk bútorainkhoz és a fényviszonyokhoz is leginkább illőt.

A falfestést megelőzően valamint a festés során a következő lépéseken menjünk végig:

  1. szín és falfesték kiválasztása: válasszuk ki a megfelelő minőségű gyártót, majd a színkártyái alapján válasszuk ki a színt a színre kevert termékekből. Ha pasztell árnyalatot szeretnénk, kísérletezhetünk a fehér falfesték színezőpasztával történő színezésével. Ez esetben figyelni kell arra, hogy tökéletesen elkevert festékelegyet kapjunk.

    festes4

    Válasszunk színt, vásároljuk meg az eszközöket

  2. számoljuk ki a szükséges mennyiséget, beleszámítva a palafont is, amennyiben egyező színt szeretnénk a falon és a mennyezeten is. A falfestékek csomagolásán feltüntetett kiadósság értéke lesz majd segítségünkre az elegendő mennyiség kiszámításában.
  3. mérjük fel a falfelületek állapotát, ugyanis a kisebb sérüléseket, repedéseket a festés előtt javítani kell glettanyaggal. Általában 1 kg-os glettanyag vásárlása elegendő a javításokra. Nagyobb hibák esetén járjunk el körültekintően! Érdemes lehet szakembert hívni a munka elvégzésére, a teljes falfelület újraglettelésére, majd az azt követő színre festésre.
  4. írjunk listát a szükséges a festő szerszámokról, hisz ezeket is meg kell vásárolnunk, amennyiben nem áll rendelkezésre. Ezek lehetnek pl: ecset (többfélére is szükség lehet, terveinktől függően), festőhenger, teleszkópos nyél, ragasztószalag, takarófólia, spatula, glettelő (glettvas), csiszolóvászon (a glett falsíkba csiszolásához)
  5. a szerszámos listánkhoz írjuk hozzá a falfestéket, szükség esetén a színezőanyagokat is

A tervezést követően a bevásárló listával indulhatunk vásárolni, vagy megrendelhetünk mindent pl. az OtthonDepo.hu webáruházban kényelmesen, ahol megtalálható minden termék gyártó által közölt termék információja, így könnyedén tájékozódhatunk otthonunkból pl. a falfesték kiadósságáról, melyből a szükséges mennyiséget ki tudjuk számolni.

Ha beszereztünk mindent, a munka megkezdése előtt nézzünk át ismét mindent, nehogy a munkálatok megkezdésének napján derüljön ki, hogy hiányzik még valami. Így nyugodtan kezdhetjük a falfestés előkészítését, a festést, és végül élvezhetjük fárasztó, ám üdítő eredménnyel végzett munkánk gyümölcsét, otthonunk megújulását.
Következő bejegyzésünkben folytatjuk.

festes-zold-beige-falak

Harmonikus összkép: zöld, beige, fehér falak

Read previous post:
Új falszín, új otthon – öltek a falakra

Otthonunk feldobásának egyik módja a falak új színre festése. Napjainkban már szinte csak a kreativitás szab határt vágyaink elérésének a...

Close