Fürdőszoba Otthon, lakás

Vigyen életet fürdőszobájába!

Előre bocsátjuk, hogy egy kicsit rendhagyó bejegyzés következik. Fürdőszobai kiegészítőről van szó, mely valóban élettel tölti meg a fürdőszobát! Egészen egyszerű, mégis sokan mégsem gondolnak rá. Életteli hangulatot varázsol, megnyugtató érzést kelt a látványa, és valóban feldobja a fürdőszobát.

Nem másról beszélünk, mint a növényekről!
Hétköznapinak mondható, hogy az otthonunkban, a nappaliban elhelyezünk néhány szobanövényt, ki többet, ki kevesebbet. Ám a fürdőszobát kihagyjuk a növényesítési terveinkből, hisz a kevés fény miatt nem is gondolunk rá, hogy ott jól érezhetné magát bármilyen növény.
Pedig van sok olyan szobanövényként nevelt növény, mely igenis jól érzi magát a fürdőszoba klímájában.

Hazánkban sajnos a legtöbb fürdőszobának nincsen ablaka. Ha Önnek is ablak nélküli fürdőszobája van – nincs mit szépíteni – a megoldás a műnövény. Ma már a valódira megszólalásig hasonlító műnövények vásárolhatóak a kereskedésekben. Sajnos nem igazi, nem természetes, mégis képesek megteremteni a fürdőszoba üdítően természetköezli hangulatát.

Van ablak a fürdőszobáján? Sokan irigyelhetik Önt! Mutatunk néhány szobanövényt, melyek kifejezetten jól érzik magukat a fürdőszobai klímában.

Növényeket a fürdőszobába

A fürdőszoba klímája sokszor olyan, mint egy esőerőé. Meleg, párás, nedves közeg, melyet az esőerdő honos növényei igazán kedvelnek. Na, de melyek ezek, amelyeket lakásban is tartunk /tarthatunk a fürdőszobában?

1. A szobapárfány
A legideálisabb számára a fürdőszobai klíma! Kedveli a meleg, exta magas páratartalmat maga körül, így a legjobb neki a fürdőszobában. A nappaliban tartva extra párásítást igényel, így indokolt is a fürdőszobában elhelyezni.

2. Szobaborostyán
Szereti az árnyékos helyeket, így ha kevesebb a természetes fény a fürdőszobában, akkor is ideális választás. Kúszónövény, ajánljuk a fürdőszoba szekrény tetejére, vagy ámpolnában a falról, mennyezetről lelógatni.

3. Vitorlavirág
A párás, meleg, félárnyékos fürdőben a vitorlavirág is gyorsan fejlődik, és akkor érzi igazán jól magát, ha a földje folyamatosan nedves.

4. Szerencsebambusz
Avagy dracéna/sárkányfa. Kevés fénnyel is beéri, és még elülteni sem kell. Dekoratív üveg edényben, esetleg dekorkavicsokkal vízben tarthatjuk, elegendő havonta cserélni a vizét, és szépen fejlődik, különleges hangulatot teremtve a fürdőszobában.

5. Philodendron
Avagy könnyezőpálma néven lehet ismert. Ha nagy fürdőszobával rendelkezik, különleges éke lehet a könnyezőpálma, mely igényli a árás környezetet, és félárnyékban is tökéletesen érzi magát.

A fentebbi növényeken kívül természetesen számos lehetőség áll rendelkezésünkre. Választhatunk gyönyörű orchideát a több természetes fény jut be a fürdőszobába, vagy épp sötétebb fürdőszobába az anyósnyelv (sansaveria) lehet a jó választás. Színes, virágzó növények terén a begoniafélék, vagy a broméliafélék választását ajánljuk, utóbbiak különleges, trópusi hangulatot sugároznak. A vizipálma, aranypálma, és az egyéb pálmafélék szintén szeretik a párás környezetet, de a szobai futókával sem nyúlunk mellé. A lehetőségek tárháza tehát adott.

A megfelelő növény kiválasztásában kérjük ki a virágkereskedő tanácsát, milyen adottságokhoz keresünk növényt, hogy jól érezze magát az új helyén, melyet csodálatos pompájával, buja fejlődésével fog meghálálni.

Read previous post:
5 tipp: mitől hat nagyobbnak egy kicsi fürdőszoba?

Egy kicsi fürdőszoba esetén a felújítás, a berendezés kissé nehézkesebb, de nem megoldhatatlan. Bár a fürdőszoba mérete már adott, a...

Close