Fürdőszoba

8 ötlet tárolásra a kis fürdőszobában

A praktikus, és megfelelő tárolás majdnem mindenhol gondot jelent, ám egy kis fürdőszobában különösen “kiélezett” lehet a helyzet. Rengeteg dolognak kell helyet találni, melyeket napi szinten, vagy heti 1-2 alkalommal használunk. Vannak olyan dolgok, melyekből többet is be kell tárolni.. és már kész is a káosz. Az alábbi tipjeink azonban praktikus, átlátható, mégis ki helyigényű megoldást nyútanak!

1. Fürdőszobaszekrény a mosdó alá

A mosdó alá helyezett fürdőszobaszekrény, még ha kis méretű is, rengeteg mindent el tud rejteni. Elhelyezhetjük itt a tiszítószereket, a plusz tisztálkodási szereket, esetleg hajszárítót, egyéb higiéniás felszereléseket, melyeket nem használunk naponta akár többször is. Érdemes falra szerelhető típust választani, mert optikailag tágítja a teret.

2. Polcok

Ha nem megoldható a felső fürdőszobaszekrény, helyezzen a tükör alá a mosdó fölé egy piperepolcot, melyen azokat a tárgyakat helyezheti el, melyeket napi szinten használ. Fogkefe, fogkrém, fogmosó pohár, hajkefe… gyakran használt eszközök, melyek így könnyen hozzáférhetőek lesznek.

3. A WC feletti terület

A WC feletti falfelületre felszerelhető kisebb szekrény, vagy 1-2-3 polc is, melyre kosarakat helyezve a piperecikkek kiválóan tárolhatóak. Jó megoldás lehet itt elhelyezni a törölközőtartót, és/vagy fürdőszobai radiátort.

4. Az ajtó feletti terület

Fantasztikus, eldugott terület, ahol szekrény, polc egyaránt elhelyezhető. Ide kerülhetnek a nem minden nap használatos dolgok, mint például a betárolt WC papír, kéztörlő törölközők, amit nem biztos, hogy minden nap cserélni kell, és a mosószer, tisztítószerek is helyet kaphatnak akár itt is.

5. Az ajtó

Igen, az ajtó is lehet tároló felület. Akár felakaszthat ide egy újságtartót, amiben tárolható például a hajszárító.

De rudak felszerelésével akár a fürdő törölköző is száradhat, várakozhat a következő használatra az ajtó felületén. Sőt, polcrendszerrel mégjobban ki tudja használni az ajtó felületét.

6. A szekrény belseje

A fürdőszobaszekrény polcaira helyezhet átlátszó dobozokat, fiókokat, így látható, melyikben mi van, és könnyedén megtalálja, amire éppen szüksége van.

7. A fürdőszobaszekrény ajtaja

Akasztók elhelyezésével felakaszthatja a szekrény ajtajának belsejére a hajszárítót, hajkefét, vagy amit könnyen el szeretne érni.

8. A mosógép felett

A mosógép fölé szintén szerelhet polcokat, melyen kosarakban szinte bármit tárolhat.
Arra érdemes figyelni, hogy alacsonyabbra kerüljenek a gyakrabban használt dolgok, fentebbre pedig kerülhetnek a ritkábban szükséges eszközök.

+1 tipp: Polc a WC mellé

A napi használat során szükséges dolgokat egy polc, vagy polcként funkcionáló, falra szerelt doboz segítségével dekoratív módon is tárolhatja. Elhelyezheti a légfrissítőt, WC papírt, és akár még egy kis zöld növény is kitűnően megférhet rajta.

Read previous post:
Dekoráció a kertben

Ha már megterveztük a kert, terasz burkolatát, esetleg a kivitelezés is megtörtént, itt az ideje  a kerti dekorációnak. A kerti...

Close