Beltér Fürdőszoba Otthon, lakás Világítás

A biztonságos fürdőszoba II.

A fürdőszoba sok ember kedvenc helye az otthonában, hiszen ez az a hely, ahol lehetőség nyílik a mindennapos relaxációra, ahol egy kis időre kiszabadulhatunk a rohanó világból. Emellett azonban a fürdőszoba a lakás egyik legveszélyesebb pontja. Ez különösen igaz, ha idősebb felnőttek, vagy kisgyermekek használják a fürdőszobát.

Emiatt érdemes különös figyelmet fordítani a fürdőszoba biztonságos kialakítására, hogy az a vágyott pihentető helyként funkcionálhasson.

A bejegyzés I. részében már összefoglaltuk a fürdőszoba legnyilvánvalóbb veszélyforrását, a csúszósságot, és az ennek megoldására kínálkozó lehetőségeket. Ezen túl azonban számos megoldás kínálkozik a biztonság maximalizálása érdekében.

Globo Space fürdőszobai falikar

A beltéri világítás, különösen a fürdőszobai világítás tervezésekor a tökéletesen megvilágított tükrön túl másra is érdemes gondolni. Természetes dolog, hogy sötétben is, akár az éjszaka közepén álmosan használjuk a fürdőt, éppen ezért rendkívül fontos a megfelelő megvilágítás a helyiség egészében. A lábujjaink biztosan hálásak lesznek az ilyen éjszakai utak alatti biztonságukért.

A fürdőszoba minden szegletéhez kaphatóak kapaszkodók. Léteznek méret és forma szerint fürdőkádhoz, zuhanyhoz, vagy WC-hez alkalmazható darabok. Ezek az eszközök elsősorban az idősebbeknek lehetnek nagy grohthermsegítségére. A megfelelően telepített kapaszkodók segítenek megőrizni az egyensúlyt és a stabilitást.

A csaptelep gyártók innovatív gondolkodásmódja is sokat tett a fürdőszobai biztonság jobbá tételében. Ennek egyik legékesebb példája a forrázás elleni védelemmel felszerelt csaptelepek megjelenése. Ezek a termékek megelőzik a magas hőmérsékletű víz által okozott égési sérüléseket. Ez a fejlesztés a kisgyermekes családok esetében rendkívüli módon növeli a biztonságérzetet.

A tagadhatatlanul fontos esztétikai és higiéniás szempontok mellett szánjunk időt a biztonságos fürdőszoba kialakításának kritériumainak teljesítésére is. Hiszen a tervezés ezen része is nélkülözhetetlen a hosszútávon kielégítő, megbízható, kényelmes fürdőszoba egészének létrehozásához.

Read previous post:
A biztonságos fürdőszoba I.

A fürdőszoba sok ember kedvenc helye az otthonában, hiszen ez az a hely, ahol lehetőség nyílik a mindennapos relaxációra, ahol...

Close