Beltér Burkolat Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Padlólap

A biztonságos fürdőszoba I.

A fürdőszoba sok ember kedvenc helye az otthonában, hiszen ez az a hely, ahol lehetőség nyílik a mindennapos relaxációra, ahol egy kis időre kiszabadulhatunk a rohanó világból. Emellett azonban a fürdőszoba a lakás egyik legveszélyesebb pontja. Ez különösen igaz, ha idősebb felnőttek, vagy kisgyermekek használják a fürdőszobát.

Emiatt érdemes különös figyelmet fordítani a fürdőszoba biztonságos kialakítására, hogy az a vágyott pihentető helyként funkcionálhasson.

A legelső veszélyforrás, ami először eszünkbe jut a fürdőszoba hallatán, az a csúszásveszély. Mivel a padlólap burkolat a leggyakoribb, ez egy esetleges esés alkalmával kemény felületével tovább növeli a sérülés veszélyét, illetve nagyságát.

elegance2A padlólap kiválasztásával kapcsolatban azonban fontos megjegyezni, hogy egy átlagos fürdőszobában tökéletesen megfelelnek az R9-es jellel jelzett általános felhasználású, és az R10-es csúszásmentes lapok. Hiszen az ennél magasabb R számú termékek már elsősorban ipari felhasználásra készülnek. Felületük strukturáltabb, így a higiénia szempontjából lakossági felhasználásuk nem előnyös.

A fürdőszoba veszélyességét tovább fokozza a tisztálkodás közben a padlóra fröccsenő víz. Ezt a problémát azonban egyszerűen kiküszöbölhetjük. Ha fürdőszobánkban zuhanytálca van beépítve, a zuhanykabin tökéletesen megoldja ezt a rizikós helyzetet. Káddal rendelkező fürdőszoba esetében a kádparaván képes ellátni ezt a funkciót.

furdoszobaszonyeg-szines-vidam2Mindkét megoldás esetén alternatívaként a pénztárcabarát zuhanyfüggönyök is megoldást jelenthetnek a balesetveszélyes helyzetek elkerüléséhez. Azonban ezekből érdemes súlyozott terméket választani, hiszen ezek képesek az ideális méretékben megakadályozni a víz padlólapra kerülését.

A fokozottabban csúszásveszélyes területek leküzdésére nagyszerű megoldást kínálnak számunkra a fürdőszobai szőnyegek. Ezek a csúszásgátló hátsórészüknek köszönhetően kádkilépőként, vagy zuhanytálca elé helyezve a legveszélyesebb pontokon tökéletesen ellátják szerepüket, a biztonság megteremtését.

Hamarosan folytatjuk!

Read previous post:
Mindent egy helyen egy fürdőszobához? Lehetséges!

Fürdőszobai termékek tárháza vár minket nagyobb bevásárlóközpontokban, barkácsáruházakban. Hatalmas választék, különböző színek, stílusok, így szinte bárki megtalálja a neki tetsző...

Close