Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba

A fürdőszoba felújítása 10 lépésben

Számos oka lehet annak, hogy a fürdőszoba felújítását tűzzük ki célul: műszakilag megérett a felújításra, vagy új design-t szeretnénk, vagy akár mindkét tényező miatt dönthetünk a felújítás mellett. Ám mielőtt belevágnánk, gondoljuk át, tervezzük meg alaposan.

Határozzuk meg a céljainkat a praktikum, a kényelem és a stílus terén is, vegyük számításba a rendelkezésre álló pénzösszeget, ugyanis alapos tervezésre van szükség ahhoz, hogy az eredmény hosszútávon kielégítse igényeinket.

1. Először is határozzuk meg a célt – mit szeretnénk elérni?

Milyen design-t szeretnénk? Nézegessünk fényképeket, lakberendezési magazinokat, de tartsuk szem előtt az alábbi kérdésekre adott válaszainkat:

  • Hány ember fogja használni?
  • Mennyi időt tölt a fürdőszobában reggel, délután és este?
  • Idősebb lakó, mozgásában korlátozott személy fogja használni a fürdőszobát? Esetleg szépkorú lakástulajdonosként kezd fürdőszoba felújításba?
  • Elsődleges szempont a könnyű tisztíthatóság vagy a design?
  • Pihenési, kikapcsolódási, esetleg SPA élményt nyújtó fürdőszoba a cél?
  • Teljes felújítás vagy design frissítés a cél?
  • Milyen luxusélményt szeretne a fürdőszobájába?

2. Rendelkezésre álló büdzsé és a célok szinkronja
Írjunk listát, a lista elemei mellé igyekezzünk kb. összeget társítani. Rangsoroljuk a mindnképp szükséges és a “csak” vágyott elemeket.

3. Az elképzelések finomítása – találja meg a fürdőszobája stílusát.
Gyűjtse össze az álmaihoz legközelebb álló fürdőszobák fotóit. Válogassa össze, melyik fürdőszobának mely része, mely berendezési tárgya teteszik leginkább. Kalkuláljon tárolóeszközökkel is.

4. Mérjünk, számoljuk, végelegesítsük a tervet.

5. Válassza ki a színvilágot, csempét, padlólapot, szanitereket. Figyeljen a méretekre.
A következőkre lehet szüksége: fürdőkád, mosdó, csaptelepek, központi- és kiegészítő világítás, tükrök, tárolók – fürdőszobabútor, zuhanykabin, wc, kádparaván, fürdőszobai polc, egyéb kiegészítők (fürdőszobaszőnyeg, szappaadagoló… stb.).

6. Tervezzen, készítsen vázlatot az alaprajzra.

7. Kivitelező kiválasztása, ajánlatkérés

8. A tervünk, elképzelésünk alapos átbeszélése a kiválasztott kivitelezővel.

9. Kivitelezés

10. Az új fürdőszobánk átvétele, birtokba vétele, a fürdőszobai kiegészítők, pipere és egyéb kellékek elhelyezése.

Gyönyörű új fürdőszobánk az alapos tervezésnek köszönhetően valósulhat meg. Szánjuk rá az időt, szükség esetén egyeztessünk többször szakemberrel, eseleg kérjük ki lakberendező tanácsát, hogy a befektetett idő, és pénz valóban a vágyott eredményt hozza.

 

 

Read previous post:
Könnyed elegancia, megbízható minőség a fürdőszobában

Csúcsminőségű szaniterakril lemezből készülő Gilax SPA fürdőkádak megbízható, kiváló ergonómiával rendelkező termékek, melyet a "szomszédunkban" az osztrák Senoplast&Klepsch gyárt. A...

Close