Beltér Fürdőszoba Világítás

A fürdőszoba praktikus, és hangulatos fényei

A fürdőszoba az a helyiség, ahol elengedhetetlen, hogy elegendő fény legyen, minden apróságot jól lássunk, hisz itt nézünk szembe igazán önmagunkkal, itt tisztítjuk meg tesünket, és itt tisztíthatjuk meg lelkünket is egy-egy hangulatos, esetleges romantikus fürdőzés alkalmával.

Így fontos tehát, hogy több funkciónak is megfeleljen a tervezett világítás a fürdőszobában. Amit persze nem egyetlen fényforrással fogunk elérni 🙂

A fürdőszobában nem az a cél, hogy “minél kedvezőbb fényben tüntessük fel magunkat”, hanem hogy jól lássuk, mely területek szorulnak smink általi korrekcióra, valamint jól lássunk borotválkozás, hajszárítás, egyéb pipere tevékenység alkalmával. A világításnak elsősorban e céloknak kell megfelelnie!

Először is a fürdőszobába tervezzünk központi világítással, mely szórt fényével – még ablaktalan fürdőszoba esetén is – minden napszakban megfelelően megvilágítja az egész teret.

A központi világítás mellett a tükör fölé, mellé helyezzünk kiegészítő fürdőszobai világítást, akár pl. tükör/kép megvilágító lámpát, mely a sminkelés, borotválkozás során elengedhetetlen társunk lesz.

A fürdőszobában a kellemes, pihentető, energetizáló fürdőzéshez hozzátartozik a hangulatvilágítás, így hangulatfényekkel is érdemes terveznünk. Több lehetőség áll rendelkezésre – kis méretű fürdőszoba esetén is – mint gondolnánk.

A legegyszerűbb, és igazán kézenfekvő megoldás, hogy a központi világítást nem kapcsoljuk fel, csak a tükörnél elhelyezett lámpát. Bár, mivel ennek fénye túl erős is lehet, ha kellemes félhomály a cél, akár egy törölközővel is eltakarhatjuk.

Kiváló hangulatos és modern megoldás süllyesztett spot-ok beépítése álmennyezetbe a kád fölé, vagy elszórtan a mennyezeten. Érdemes több kapcsolóval tervezni.

Manapság igen kedvelt a led szalagok  használata. Kisebb fürdőszobába is kiváló megoldás, mivel jól kezelhetőek, akár különböző formák, alakzatok is kialakíthatóak a hangulat fokozása érdekében (és még bontást sem igényel az elhelyezésük).

Hangulatfényként használhatunk mécseseket, sólámpát, vagy párolgtatós mécsestartót, hogy a fény mellett az aromaterápia hatásait és élvezhessük.

Read previous post:
Otthonunk biztonságáért karácsonyi ünnepek idején

Karácsonykor, az ünnepek idején fokozottan ügyeljünk otthonunk, családunk biztonságára, hisz a szerteágazó feladatok közepette, és az ünnepi meghitt nyugalomban hajlamosak...

Close