Beltér Festék Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás

Az év színei – 2019. Blueprint és a Living Coral

Minden év végén, így most is decemberben megválasztotta a Pantone cég a 2019-es és színét. 2018-ban az ultraviola, 2017-ben a levélzöld nyert… izgatottan vártuk, melyik szín következik 2019-es évben.

A Pantone cég által a 2019-es év színének választott szín az élő korall, vagyis a “Living Coral” fantázianevet viseli, ami főként a divattervezőkre, divatvilágra lesz nagy hatással.
E szín megválasztásával fel kívánják hívni a figyelemet a közösségi média emberi kapcsolatkora gyakorolt negatív hatására. Az élő korall szín ugyanis a szeretetet, törödést, a valódi kapcsolatokat jelképezi, érdeklődést, segítőkészséget, optimizmust közvetít, ezen érzéseket kívánják megerősíteni az emberekben.

A lakberendezési trendekre, a lakások, otthonok színvilágára azonban nagyobb hatása lesz az egyik legnagyobb amerikai festékgyártó cég, a Behr által választott színnek, ami a “tervrajzkék”, egyészen pontosan a Blueprint szín.
E szín egy igen kellemes kékeszöld szín, melegséget, barátságosságot közvetít, e mellett élénkségével valóban feldobja a helyiséget. A cég szerint azért e színre esett a választásuk, mert élénk, domináns mivolta ellenére nyugtató hatású, ellazítja az idegeket.

Ha lakásfelújítás előtt áll tervezze be e színt is otthonába. Mivel harsány színről van szó, akár egy-egy falon, falrészleten alkalmazva is trendi otthont teremt.

Ha a falra mégsem szeretné a Blueprint színt, úgy kisebb-nagyobb bútorból, kiegészítőkből válassza e színt. Akár sötétítő függöny, díszpárák színében is becsempészhető ez a kékeszöld szín egy letisztult, modern otthonba. Mutatunk néhány ötletet:

 

 

Read previous post:
A fürdőszoba praktikus, és hangulatos fényei

A fürdőszoba az a helyiség, ahol elengedhetetlen, hogy elegendő fény legyen, minden apróságot jól lássunk, hisz itt nézünk szembe igazán...

Close