Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba

Apró fürdőszobánk is lehet felszerelt

Egy nagyon kicsi fürdőszoba is esetén is gondoljuk a célnak megfelelő elv mellett a desing-ra és a praktikumra is. Egy 2×2 m-es fürdőszoba is lehet sítlusos, ám nehezebb dolgunk van, hisz e kicsi helyre kell besűrítenünk a napi tisztálkodáshoz szükséges dolgokat, valamint esetleg még a mosógépet is.

A rendelkezésre álló helyre tervezzünk zuhanykabint, pl. 90*90 cm méretben. Ekkora méret esetén kényelmesen elférünk még egy többfunkciós zuhanypanellel is.

Hogy tárolóhelyünk is legyen, tervezzünk fürdőszobaszekrénnyel, ami a mosdó alá és felé is kerüljön. Válasszunk bátran alsóbútort, melyre bútorba ültethető, vagy pultra helyezhető mosdótálat válasszunk. Kb. max 40 cm-ig gondolkodjunk.
Az optikai térnövelés érdekében érdemes falra szerelhető alsó bútort választani.

E mellé kerülhet például egy 40*90 cm-es felül töltős mosógép. A mosdó és a mosógép közé kerülhet például egy falra szerelhető törölközőtartó is.

Ha lehetőségünk van arra, hogy a mosógépet nem a fürdőszobában helyezzük el, akkor nagyon szerencsések vagyunk, a helyére kerülhet szennyeskosár, vagy akár szennyestartós álló fürdőszobaszekrény is.

Ha a WC is a fürdőszobában kap helyet, öblítőtartállyal épített monoblokkos WC-t is választhatunk, vagy akár falba építhető öblítőtartályt is beépíttethetünk, ezzel is helyet spórolva.

Íves zuhanykabint érdemes választani, ezzel is helyet nyerünk a kényelmes közlekedés érdekében a fürdőszobában.

Ahogy a rajzon látható, hogy akár a WC és a zuhanykabin közé is tervezhetjük a fürdőszobaszekrény/szennyestartó helyét.

Egy 2*2 m-es fürdőszobába is tervezhetünk fürdőkádat, ha szerencsések vagyunk, és a WC egy másik helyiségben kapott helyet. Egy 200*90 cm-es egyenes kád már kényelmes fürdőzést biztosít.

Ha megelégszünk egy rövidebb fürdőkáddal, pl. Egy 160*90essel, akkor marad helyünk a kád végében a szennyestartó elhelyezésére is. E fölé szerelhetünk polcot, fali fürdőszobaszekrényt is.

Ha még ettől is kisebb, pl. 150*150 cm-s az alapterület, az 1. Rajzon látott megoldáshoz közelítve számolhatunk. Ekkor nagyon kell spórolnunk a hellyel, 80*80as zuhanykabin, 30cm-es mosdó, 40 cm széles mosógép a maximum, ami beférhet. A WC és a zuhanykabin közé elhelyezhetünk egy szennyestartót, felé pedig polcot, szekrényt, hogy tárolóhelyünk is legyen.

Kis fürdőszobába lehetőleg egyszínű fürdőszoba szőnyeget /kádkilépőt válasszunk, mely színben illik a berendezéshez, burkolathoz, ugyanis a mintás kiegészítők össze-visszaság hangulatát keltik.

Gondoskodjunk megfelelő fürdőszobai világításról, a sötétség, félhomály optikailag kicsinyti a helyiséget.

Kicsi fürdőszobák esetén érdemes erősen elgondolkodnunk azon, hogy nyíló ajtó helyett tolóajtót választunk, és esetleg spórolhatunk a hellyel az alábbi megoldással, ha a lakás kialakítása engedi.

 

Read previous post:
Mikor, hol, miért használjunk Progress lapszintezőt?

Precíz, tökéletesen sík csempe, vagy padlólap burkolás egyszerűen is megvalósítható a Progress lapszintező rendszer haszánlatával. Főként nagy méretű lapok burkolása...

Close