Burkolat Csempe Padlólap

Mikor, hol, miért használjunk Progress lapszintezőt?

Precíz, tökéletesen sík csempe, vagy padlólap burkolás egyszerűen is megvalósítható a Progress lapszintező rendszer haszánlatával. Főként nagy méretű lapok burkolása esetén hasznos segítőtárs, hisz egyszerűsíti a munkafolyamatot, így a burkolásra fordított idő is rövidül.

Mikor, hol, hogyan ajánlott a Progress lapszineztő használata:

– 30×30 cm-től, akár 120 cm, vagy nagyobb méretű padlólap, csempe esetén
– 1, 2, vagy 3 mm fugavastagságban elérhető
– 3-tól 40 mm burkolólap vastagságig
– fali csempék, padlólapok tökéletesen sík, precíz rögzítésére
– eltérő méretű csempék szintezésénél erősen ajánlott
– vékony csempéknél is hasznos segítőtárs

Egyáltalán miért érdemes lapszintezőt használni?

Persze, egy jó burkoló szakember mindenféle segédeszköz nélkül is precíz munkát végez. Ám nem mindegy, hogy mennyi idő alatt…

Ajánlott a Progress lapszintező használata:

– nagy méretű padlólapok, csempék is tökéletes síkba burkolásához, általa elkerülhetőek a burkolólapok közötti szintkülönbségek
– a burkolás közben fixen tartja a burkolólapokat, azok nem mozdulhatnak el
– ha eltérő vastagságú csempét, padlólapot burkolunk, a Progress lapszintezővel sík felület alakítható ki, könnyedén

Burkoló szakemberként különösen ajánlott a használata, hisz a burkolásra fordított időt csökkenthetjük általa, valamint a precíz burkolattal elkerülhetjük az esetleges reklamációt.

Progress lapszintező rendszerhez a szintező talpat kereszt, vagy T alakú változatban vásárolhatjuk meg, 2, 3 mm fugavastagságban. Választhatuk külön eltolásos fektetéshez, vagy külön hálós burkoláshoz valót. A szintező talpat a ragasztóhabarcsba, a burkolat alá illesszük be szorosan. Ezekhez a szintező talpakhoz forgatható rászorító kupakokat kell vennünk, amit a szintezőtalp szárára kell tekerni a burkolólapig, a lap leszorításához. A burkolat kötése után a Progress lapszintező könnyedén eltávolítható egy gumikalapács, vagy egy határozott rúgás segítségével (ahogy az alábbi video is bemutatja). Ezt követően a rászorító kupak eltávolítóval a talp maradvány eltávolítható a kupakból gyorsan és egyszerűen, akár egy aksis csavarozó segítségével.

Ha fényes felületű burkolólappal történik a burkolás, megfordulhat mind a burkoló szakember, mind a tulajdonos fejében, hogy a tekerős szintező összecsikarja, megkarcolja a lapok felületét. Aggodalomra nincsen ok, hisz a Progress lapszintező rendszerben a forgatható kupakhoz karcolódás ellen védő alátétet is vásárolhatunk ha fényes felüeltű csempét, padlólapot burkolunk.

Nagy méretű burkolólapokkal nehezebb a burkolási munka, ám a Progress lapszintező használatával gyors és precíz munkát végezhetünk, hogy a padló vagy fal burkolata tökéletesen sík, esztétikailag is kifogástalan megjelenésű legyen.

Read previous post:
Tökéletesen sík felület, precíz burkolás Progress lapszintezővel

Egy hidegburkolat esetében alapvető elvárás, hogy a lapok tökéletes síkban legyenek, a lapok sarkai, egy-egy oldala még véletlenül se legyen...

Close