Beltér Fürdőszoba Otthon, lakás

Díszítsük fürdőszobánkat szobanövényekkel!

A fürdőszoba egy speciális helyiség az otthon többi részével szemben abban a tekintetben, hogy gyakori jelenség a fényhiány, ugyanakkor időszakosan jelentősen megnő a páratartalom. A növényvilág azonban, mint sok minden máshoz, az ilyen környezethez alkalmazkodott virágokat is kínál számunkra.

Mindegy hogy állandó természetes fényárban úszik-e a fürdőszoba, vagy csak egy parányi ablakon kúszik-e be a világosság, mindenféle feltételhez alkalmazkodott szobanövényt találhatunk a virágboltok kínálatában. Egyedül az ablaktalan fürdővel rendelkezőknek kell lemondaniuk erről a dekorációs formáról.

A fürdőszoba alapvető funkcióján, a tisztálkodáson túl számos egyéb feladatot ellát. Egy forró fürdő segítségével éppúgy lehet az ellazulás helyszíne, mint egy pezsdítő zuhany által a felfrissülés megteremtője. A természet jelenléte a fürdőszobában mindkét élmény nagyszerűségét elősegíti. Hiszen a szobanövények zöld színe nyugtatóan hat az elmére, az élettel teli megjelenésük pedig üde környezetet biztosít.

lucca-entA fürdőszobában elhelyezett növények az esztétikus összképhez is hozzájárulnak. Változatos szín és formaviláguk gazdagítja a szépség és a kiegyensúlyozottság tekintetében is a helyiség egészét. Ha például egy a padlólap árnyalatával harmonikus összhangban lévő színű kaspóban elhelyezünk egy dekoratív szobanövényt a fürdőszobában, már-már a művészeti alkotások festői látványát teremthetjük meg.

Nézzünk néhány szobanövényt, melyek ideális megoldást jelenthetnek a fürdőszobában:

–          Az orchidea a nagy ablakokkal rendelkező fürdőszobák tökéletes növénye lehet. A fény mellett kedveli a meleg és párás klímát. Finom vonalaival, kivételes küllemével igazi luxus spa hangulatot teremthetünk velük. Ha például a mosdó mellett helyezzük el a tükör előtt, akkor meg is duplázhatjuk ezt a páratlan szépséget.

panama1–          Az anyósnyelv egyáltalán nem válogatós ami a körülményeket illeti. Egyedül a túlöntözést kell kerülni ha rá esik a választásunk. Éles, határozott vonalai jól illenek a modern, minimalista, vagy akár az indusztriális enteriőrbe is.

–          Fürdőszobánk látványos eleme lehet a páfrány. Kevés fénnyel is beéri, de magas páratartalom szükséges az egészséges növekedéséhez. Lefelé csüngő levelei egy polcon vagy függesztett cserépben érvényesülnek a legjobban.

A fenti szobanövényeken túl még számtalan lehetőséget tartogat a gazdag kínálat. Azonban a vásárláskor mindenképpen érdemes tanácsot kérni a virágboltban, hogy a fürdőszobánk egyedi adottságainak megfelelő növényre essen a választásunk.

Read previous post:
Modern és súlytalan – Lebegő hatású fürdőszobai bútorok

Letisztult, modern, gyönyörű. Néhány szó, amely a lebegő hatású fürdőszobai bútorokról eszünkbe jut. A különleges és stílusos megjelenés maximálisan indokolja...

Close