Beltér Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás Világítás

Fények és hangulat a fürdőszobában

A fürdőszobai hangulatvilágítás kulcsfontosságú szerepet tölt be a pihentető, regeneráló fürdőzés, és a romantikázás során. Ezen felül a fürdőszobában a megfelelő minőségű általános, és kiegészítő világítótestek azok, melyek a mindennapi rutinunkhoz elengedhetetlenek.

A fürdőszoba az a helyiség, ahol mindennapjaink során igazán szembenézünk a teljes valónkkal.

furdoszoba-fenyek2

Tükör megvilágítása

Nem az arcunk minél kedvezőbb megvilágítását kell tehát szem előtt tartanunk, hanem azt a fényt, azt a világítást kell választanunk, mely megmutatja a valóságot sminkelés, borotválkozás során, hisz a szépséghibák kijavításához gondosan megtervezett, minőségi fény szükséges.

Ám a hangulatvilágítás célja egészen más. Egy-egy fárasztó nap után felüdülést jelent szinte félhomályban megmártózni egy nagy kád forró vízben, kellemes, lágy zenét hallgatva. Méginkább igaz ez most, a tél közeledtével. Hazaérkezvén a hideg, szeles időben, egy pihentető forró fürdő tölt fel energiával, felmelegít, ellazít, felkészít az éjszakai pihentető alvásra.

led-szalag

LED szalag a mosdó felett

Hangulatos világítást nem csak LED szalagokkal érhetünk el. Jó ötlet lehet a párkányvilágítás, amit süllyesztett LED lámpákkal valósíthatunk meg. Bár ez csak hangulatfényként alkalmas, de ez is volt a célunk.

Ha LED szalagot helyezünk el pl. a mosdókagyló fölé, ám a tükör alá, hogy szemmagasságunk alatt legyen, hangulatos és praktikus eredményt kapunk.

Hangulatos és dekoratív lehet pl. a fürdőkád fölé helyezett tükör, melyet oldalról világíthatunk meg.

Hangulatfényként használhatunk pl. sólámpát, só mécsestartót, bár ezeket ne tároljuk a fürdőszobában hosszú távon.

Kellemes, hangulatos fényt érhetünk el például lávalámpák használatával, és még üzemen kívül is dekoratív fürdőszobát eredményez.

led-sullyesztett-furdoszoba

Párkányvilágítás

A tükröt megvilágító lámpát is használhatjuk hangulatfényként, ha nincs más lehetőségünk, ez esetben csak önmagukban használjuk őket.

Általános fürdőszobai világításra szórt fényt alkalmazzunk, amit a hangulatvilágítással együtt is használhatunk, ha nem szeretjük a félhomályt.
Mivel a fürdőszobába ajánlott az egyenletes megvilágítás miatt több világítótestet szerelni, melyeknek szórt fénye van, így ajánlott úgy beszereltetni, hogy külön kapcsolóval üzemeltethetőek legyenek.

Néhány apró trükkel is varázsolhatunk igazán hangulatos, pihentető, ellazulásra alkalmas hangulatvilágítást igényeinknek megfelelően, vagy költhetünk rá bőségesen, hogy igazán elegáns, hangulatos eredményt érjünk el.
Legyen bármely megoldás is a pénztárcánkhoz illő, egy biztos, nem fogjuk megbánni a minőségi, lazító fürdőzésre és annak megtervezésére szánt időt.

furdoszoba-fenyek

Fürdőszobai világítás – LED lámpák

Read previous post:
Fürdőszoba felújítás – kezdjük el a tervezést még mielőtt szakembert hívnánk

Többféle okból kifolyólag érezhetjük úgy, hogy a fürdőszoba megérett a felújításra. Ám mielőtt fizikai értelemben is belevágnánk a változtatásokba, számos...

Close