Beltér Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás

Fürdőkád kiválasztása – a kád anyaga

Az ideális fürdőkád kényelmes, tágas, és a fürdőszobánk központi, hangsúlyos eleme, így a kiválasztásánál a praktikum mellett a design is fontos szempont.
Ugyanakkor mégis a kényelem, a használat során felmerülő igényeink azok, melyek a kiválasztást leginkább meghatározzák.

Manapság a fürdőkádak széles körű kínálata óriási választékot tár a vásárlók elé. Többféle forma és anyagválaszték áll rendelkezésünkre, érdemes tájékozódnunk a vásárlást megelőzően.

Előző cikkünkben a fürdőkádak formája és a mérete volt fókuszban, ám az anyagválasztás sem mellékes, hisz van, aki a merev, szilárd anyagot tartja ideálisnak, van, aki viszont a rugalmasabb, könnyed anyagra esküszik.

marmy_siracusa_furdokad

Marmy Siracusa öntött márvány fürdőkád

Hasonlítsuk tehát össze a legelterjedtebb fürdőkád anyagválasztékot.

A fürdőkádak anyagánál a tartósság és a fürdőkád hőérzete az, amit érdemes figyelnünk. A fürdőkádak készülhetnek akrilból, zománcozott acéllemezből, öntött márványból.

Akril fürdőkád: rendkívül könnyűek, kellemes hőérzetet biztosítanak, hosszú ideig megtartják a fürdővíz hőjét. Felületük fényes, antibakteriális, könnyedén tisztíthatók. A választott kád elő-, és oldallapja könnyedén felszerelhető, ám csempézéssel beépítve is tökéletes megjelenéssel és funkcióval bír.

roca-contesa-lemezkad2

Roca Contesa lemezkád

Lemezkád: zománcozott acél, napjainkban is igen divatos. Rendkívül merev, szilárd, tartós anyag. Hátránya, hogy idővel a zománc megkopik, lepattan. Hőérzete hűvös, elvonja a hőt a fürdővíztől.

Öntött márvány kád: eleganciát, luxust sugároz. Általában térben álló kádak anyaga. Magas kopás és ütésállóság jellemzi. Jó hővezető, hosszú ideig megtartja a fürdővíz hőjét.

legyen bármely anyag is a számunkra ideális, a méret és a forma kiválasztásával jutunk el a végleges eredményre.

Az üzletben próbáljuk ki a választott fürdőkádat, hogy  fürdőszobánk éke valóban az elvárásainknak megfelelő, praktikus és kényelmes legyen, hosszú távon elégedettek legyünk az eredménnyel.

 

Read previous post:
Hogyan válasszuk ki az ideális fürdőkádat?

A fürdőkádak területén is hatalmas piaci kínálat áll rendelkezésünkre, így mind műszaki, mind design igényünkre találatunk megoldást. Régen, a dézsában...

Close