Beltér Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás

Hogyan válasszuk ki az ideális fürdőkádat?

A fürdőkádak területén is hatalmas piaci kínálat áll rendelkezésünkre, így mind műszaki, mind design igényünkre találatunk megoldást. Régen, a dézsában való fürdés idején a funkcionalitás volt a fő szempont, ám a technikai fejlődéssel mára már a design az, ami igazán meghatározó, hisz a mindennapi fürdőzés mellett relaxációs igényeinket is ki kell elégítenie választott kádunknak. 

A fürdőszobába végül beépített fürdőkádunk nagyban befolyásolja a helyiség kinézetét. Fontos tehát, hogy stílusunkhoz illőt vásároljunk, saját magunk és családunk számára is tetszetős legyen a termék.

A design a kád kisugárzását határozza meg, ám a méretét és formáját családunk által legfontosabbnak tartott tulajdonságok alapján válasszuk meg.

furdokad-ravak-asymetric

Ravak Asymetric fürdőkád

Vegyük figyelembe a rendelkezésre álló helyet. Kisebb fürdőszobába válasszunk asszimetrikus, vagy egyenes kádat. Az asszimetrikus kádak szélességben nagyobb helyet igényelnek, de cserébe a fürdőkádunk űrtartalma, a fürdőzésre szánt hely is tágas, kényelmesen elférhetünk benne. Nagyobb früdőszobába bátran válasszunk sarokkádat, vagy térben álló kádat.

Ha a fürdőszoba adottságai, mérete miatt nincs módunk zuhanyozót beépíteni, a választott kádhoz szereljünk fel kádparavánt, így a frissítő zuhany alkalmával erőfeszítések nélkül megelőzhetjük a fürdőszoba eláztatását.

Kisgyermekes családoknál fontos szempont, hogy a kád szélén legyen elegendő hely a játékok elhelyezésére, valamint kádparavánt is tudjanak felszerelni. Ha szeretnénk helyet a játékoknak, kozmetikumoknak, válasszuk például a Ravak Asymmetric asszimetrikus kádat, ám ha kisebb a fürdőszobánk, de vágyunk e kényelemre a Ravak Avocado és a Rosa fürdőkádak is jó megoldás lehet.

jasmin2

Marmy Jasmin térben álló kád

Szeret romantikázni a párjával? Egy kellemes közös fürdőzésre a legideálisabb választás egy kétszemélyes kád, mely lehet egyenes, vagy sarokkád is. A térben álló kádak kínálatában is érdemes szétnézni. E kádak választásánál figyeljünk arra, hogy nagy méretűek, kis nagy fürdőszobával kell rendelkeznünk hozzájuk.

A méreten kívül fontos szempont a design, a forma, valamint a fürdőkád anyaga is.

A fürdőkádak formailag lehetnek:
egyenes kád (téglalap alakú szögletes kád): hagyományos téglalap alapterületű fürdőkád. Belső formáját tekintve lehet szögletes, ovális, eronómikus, az emberi test formáját követő. Kisebb v. akár nagyobb, hosszúkás fürdőszobákba ideális. Nagyon kicsi fürdőszobába választhatunk pl. mindössze 120 cm-es változatot is. Kádparavánnal szerelve ideális zuhanyozásra is.
sarokkád: nagy fürdőszobákba ajánlott. Akár két személy fürdőzésére is ideális, akik egymás mellett, vagy szemben egymással is fürdőzhetnek. Általában 140*140 vagy 150*150 cm méretben készülnek.
asszimetrikus kád: előnye a helytakarékosság, nagy fürdőfelülettel kiegészülve. Adott hosszúságú asszimetrikus kád fürdőfelülete kb. 15-20 cm-el hosszabb adott hosszúságú egyenes kádénál. Kisebb fürdőszobákba is jó választás lehet.
térben álló kád: gyönyörű design, praktikum jellemzi őket. Tágasak, nagy méretűek, akár két személy fürdőzésére is ideálisak. Nagy fürdőszobába ajánlott.

A választás előtt a fentebbi szempontokat is vegyük figyelembe, gondoljuk át körültekintően, hisz fürdőkádunknak hosszú időn át kell kiszolgálnia saját és családunk elvárásait a mindennapokban, valamint a fürdőszoba szemet gyönyörködtető látványához, designjához nagyban hozzájárul. A jól megválasztott fürdőkád akár évtizedekig hangsúlyos designeleme is lesz a fürdőszobánknak.

A vásárlást megelőzően próbáljuk ki a kádat az szakkereskedésben, nyugodtan feküdjünk bele, hogy a legideálisabbat vásárolhassuk meg.

Read previous post:
Fürdőszoba színének kiválasztása

Fürdőszobánk színvilága területén is általános érvényű, hogy a trendek jönnek-mennek, ám egyedi ízlésvilágunk határozza meg a kialakítást. A fürdőszoba uralkodó...

Close