Beltér Fürdőszoba Otthon, lakás Világítás

Fürdőszoba fénnyel töltve, ablak nélkül

Sok fürdőszoba nem rendelkezik ablakkal, ezáltal nélkülöznie kell a természetes fény jótékony hatásait. De szerencsére a mesterséges fényforrások segítségével megoldhatjuk a sötétség problémáját, azonban néhány szempontot szem előtt kell tartani a tervezéskor az optimális végeredményért.

A leggyakoribb hiba az egyetlen központi mennyezeti lámpa elhelyezése az ilyen fürdőszobákban. Ezt a megoldást a legjobb kerülni, hiszen ahelyett, hogy leküzdenénk a sötétséget, a nagy felületen keletkező sötét árnyékokkal csak komorabbá tesszük a helyet.

BTV00804A berendezéstől függően érdemesebb akár több mennyezeti lámpát is használatba állítani, ezzel elkerülhetjük, hogy a sarkok kikerüljenek a megvilágításból. A fürdőszoba általános fénye kontrasztoktól menetessé, egyenletesebbé válik.

Ha egy-egy kisebb területre extra fényt igényelnénk, akkor dekoratív fali lámpákkal orvosolhatjuk ezt a problémát. A fali lámpák amellett, hogy ellátják a funkciójukat, a fürdőszoba esztétikus összképét is támogatják.

16797A világítótesteken túl egyéb lehetőségeink is vannak a fürdőszoba világosabbá tételére. A fal- és padlófelületeken a fehér, bézs és pasztellszínek használata az ideális. Ha a csempék és padlólapok közül fényes felületű termékeket választunk, akkor plusz csillogást adunk a fürdőszoba összképéhez.

A fürdőszobai tükör is nagyon jó barátunk, ha sötét fürdőszobáról van szó. Amellett, hogy tágítja a teret, a fények visszatükrözésével fokozza a fürdőszoba ragyogását. Fontos azonban, hogy a tükör mindenképpen külön, célzott megvilágítást is kapjon, hiszen a reggeli smink vagy borotválkozás kényelmes menete csak így elképzelhető.

Egy kis odafigyeléssel olyan fürdőszobát hozhatunk létre, ahol nem is érezzük a természetes fény hiányát, hiszen anélkül is világosság és csillogás vesz körül bennünket a nap minden szakában.

Read previous post:
Hogyan rendezzünk be egy keskeny fürdőszobát?

Egy keskeny alaprajzú fürdőszoba tervezésekor számos szempontot figyelembe kell venni, hogy a korlátozott hely ne korlátozhassa a dizájnt. A szűk...

Close