Beltér Fürdőszoba Otthon, lakás

Hogyan rendezzünk be egy keskeny fürdőszobát?

Egy keskeny alaprajzú fürdőszoba tervezésekor számos szempontot figyelembe kell venni, hogy a korlátozott hely ne korlátozhassa a dizájnt. A szűk fürdőszoba kialakítása amellett, hogy komoly kihívásokat tartogat, lehetőséget biztosít a kreativitás kibontakoztatására, és igazán egyedi tér létrehozására is.

A szaniterek, bútorok jó elhelyezése a legfőbb feladat, hogy ezzel elkerüljük a „folyosó” hatást. Ha a fürdőszoba legrövidebb fala elég helyet biztosít, jó megoldás, ha a fürdőkád vagy a zuhanykabin ide kerül beépítésre. Ez a megoldás szép lezárása a helyiségnek, és a hosszú falakon elég hely marad a mosdó és a WC elhelyezésére. Ha lehetőségünk nyílik ezeket egyazon falhoz rakni, akkor a közlekedés számára is jól járható, tiszta tér marad.

18188Semmi sem szűkíti jobban a teret, mint a szanaszéjjel heverő piperecikkek és használati tárgyat látványa. Éppen ezért kiemelten fontos egy keskeny fürdőszoba berendezésekor is az elegendő mennyiségű tárolóhely kialakítása.

A szűk méret nem jelenthet akadályt a fürdőszobai szekrények elhelyezésében, hisz kis mélységgel rendelkező darabok akár egész sorát is választhatjuk a hosszú fal mentén végig futtatva.

A kiegészítő bútorok között válogatva pedig biztosan találunk olyan darabot, amely akár fürdőszobánk legkisebb 18786szabad helyét is optimálisan kitölti. Ezek a plusz tárolóhelyek nagy segítségünkre lesznek tárgyaink rendezett módon való tárolásában, anélkül, hogy akadályoznának a mindennapi tevékenységeinkben.

A tükrök is óriási segítséget jelentenek a keskeny fürdőszobák összképéből a legjobbat kihozni. Egy óriási központi tükör elhelyezése a hosszú falon szinte megduplázza a teret. Azzal pedig, hogy visszaveri a fényt, szellősebbnek, világosabbnak láttatja a fürdőszobát.

A színek vonatkozásában keskeny fürdőszoba esetén mindenképpen a világos árnyalatok az ideálisak. Legyen szó falfestékről vagy csempéről, a halvány, pasztellszínek képesek megnyitni, fénnyel megtölteni a teret. Az ilyen alaprajzú fürdőszobában is természetesen remek választás az örök klasszikus fehér felületek túlsúlya.

Read previous post:
Sarokkádak – a fürdőszobák ékei

Legyen fürdőszobánk kis-, vagy nagyméretű, legyen pont középen e tekintetben, mindenképpen érdemes fontolóra venni egy sarokkád beépítésének lehetőségét. A sarokkádak...

Close