Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba

Fürdőszobák aranykora – aranyozza be fürdőszobáját

Vitathatatlan, hogy az arany szín alkalmazása otthonunkban markánsan meghatározza az enteriőrt, mágnesként vonzza a tekintetet. Az arany jelenléte eleganciát, magas minőséget, exkluzivitást sugároz.

Miért is ne használnánk a fürdőszobában? Hisz az arany nemes, luxus érzést kelt, a gazdagsággal társítjuk, eleganciát sugároz.

Elsőre sokak számára ijesztő lehet az arany színű zuhanykabin, talán némi giccset is feltételez, ám az arany színt is lehet ízlésesen felhasználni a lakberendezésben, különösen a fürdőszobában.

A mai kor fürdőszobáinak kialakításában nem csak a funkcionalitás van a fókuszban, hisz a fürdőszobánk az otthoni wellness helyszíne, már-már szentélyként funkcionál. Napi szinten sokkal több időt töltünk a fürdőszobában, így nem csak a kényelem, és a funkcionalitás, hanem a látvány is hangsúlyt kap a tervezésnél. A gondosan kiválasztott fürdőszobai burkolaton túl a berendezés, a szaniterek design-ja is előtérbe került.

Az arany színnel bevont szaniterek, csaptelepek és kiegészítők modern szentéllyé varázsolják a kicsi és a nagy méretű fürdőszobákat is.

A Sapho Murano arany színnel bevont, muránói üvegmosdó egyszerre kölcsönöz modern és arisztokratikus jelleget a helyiségnek. Az üveg a kreativitás szinonimája, és a hagyományos kézművességet képviseli. A nagy múltú olasz üvegkészítők műhelyéből származó Murano üvegmosdók ennek bizonyítékai. Minden mosdókagyló a tervezéstől a megvalósításig precíz kivitelezés eredménye, ezáltal minden termék teljesen egyedi. Az üvegmesterek szenvedélyének és tapasztalatának köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy egy igazán különleges elemmel gazdagítsuk fürdőszobánkat.

Sapho Murano üvegmosdó

Vitathatatlan, hogy egy fekete fürdőszoba bútorra ültetett arany színű mosdó azonnal magára vonzza a tekintetet, ám egyéb színekkel kombinálva is jól érvényesül.

Sapho Aurum mosdó

Fürdőszobánkat kivételes hellyé varázsolja egy arany színű csaptelep, mely klasszikus és modern stílusú helyiségekbe egyaránt a legjobb választás. Például a GROHE Brushed Cool Sunrise csaptelepek  és fürdőszobai kiegészítők  anyagmegjelenése sötét színű környezettel párosítva drágakőszerű hatást kelt. Szálcsiszolt és fényes kivitelben is elérhetőek a Grohe termékpalettáján. A fényes (Brushed) Cool Sunrise csapokkal a kifinomultság érzetét keltik, míg a csiszolt Cool Sunrise csapok modern, mégis vintage megjelenést kölcsönöznek.

Grohe Brushed Cool Sunrise

Ha a legapróbb részletekig szeretnénk exkluzív hellyé tenni fürdőszobánkat, a GROHE Essence New Brushed Cool Sunrise fürdőszobai kiegészítők  sorozatával mindenképpen érdemes megismerkednünk. A fényűző dizájnt kivételes minőségű kidolgozás egészíti ki.

Grohe Brushed Cool Sunrise fürdőszobai kiegészítők

Ez még nem minden! Ha zuhanykabint szeretnék fürdőszobánkba, és arany színben gondolkodunk, arany profilokkal ellátott zuhanykabinok között is válogathatunk! Például a Radaway Essenza Pro Gold zuhanykabinok légies megjelenése lenyűgöző. Szögletes, íves zuhanykabint, vagy akár zuhanyfalat is választhatunk arany profilokkal.

Radaway Essenza Pro Gold zuhanyajtó

Az arany színű szaniterek, csaptelepek, zuhanykabinok és kiegészítők nem csak csillogó felületükkel, hanem elegáns formavilágukkal is felkeltik a figyelmet.

Azonban a legfontosabb: ne essünk túlzásba! Az arany annyira domináns, hogy könnyen találhatjuk magunkat a ló túloldalán és elegancia helyett giccses kisugárzás végeredmény. 

Vegyük figyelembe, hogy:

  • Nem minden stílushoz illenek az aranyszínű szaniterek és csaptelepek. Azaz elsőként határozzuk meg a fürdőszobánk stílusát. Legyünk tisztában azzal, hogy az aranyszínű csaptelepek, szaniterek a retró, rusztikus vidéki, vagy indusztriális környezetben tájidegennek hatnak. Viszont egy-egy aranyszínű, csillogó kiegészítő – szappanadagoló, törölköző-, vagy wc papír tartó jól mutathat e stílusokhoz is.
  • Az aranyszínű szaniterek, csaptelepek legjobban a tágas, jól megvilágított vagy benapozott terekben érvényesülnek. A csillogáshoz fény kell, és szűk helyen, kevés fénnyel ez nehezen összehozható. Azonban egy-egy arany fürdőszobai kiegészítő, vagy a Shapo Murano mosdó egy kis fürdőszobában, jól átgondolt fürdőszobai burkolattal, megvilágítással központi szerephez juthat.
  • Fontos a burkolat színe és anyaga is. A természetes kövek, különösen a márvány, nagyszerű hátteret kínálnak az aranyozott felületeknek.
  • Jó, ha a burkolat alig vagy egyáltalán nem mintás. Nem az a fontos, hogy homogén legyen, inkább a sokféle, dús mintákat érdemes kerülni, mert az arannyal együtt „túl sok” lesz a vizuális inger, és félő, hogy sem a minták, sem az arany csillogása nem érvényesül.
  • Ha nem félünk a sötét burkolattól, bátran válasszunk feketét vagy antracit színűt. Ez az arany szaniterekkel, csapokkal együtt különleges hatást kelt, maszkulin jelleget kölcsönöz a helyiségnek.

Felhasznált forrás: saphokft.hu

Sapho, Murano Black-Gold üvegmosdó

Sapho, Murano Black-Gold üvegmosdó

Radaway Essenza Pro Gold szögletes zuhanykabin

GROHE Brushed Cool Sunrise fürdőszobai csaptelepek, és kiegészítők

GROHE Brushed Cool Sunrise csaptelepek

GROHE Brushed Cool Sunrise

Sapho Aurum mosdó

Read previous post:
Romantika, természetes kisugárzás kőmintás falburkolattal

A természetes kőburkolatok szinte egyidősek az emberi társadalmakkal. Természetes kisugárzás, karakteres megjelenés jellemzi őket, és kül-, vagy beltérbe egyaránt alkalmasak,...

Close