Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba

Kádválasztás, akril kádak beépítése

Fürdőszoba tervezés, felújítás során fontos kérdés, hogy milyen fürdőkádat válasszunk. Igényeink mellett a fürdőszoba műszaki adottságait, pénztárcánkat, és nem utolsó sorban a kád beépítésével, elhelyezésével kapcsolatos munkálatok befolyásolják a választást.

Választhatunk térben álló kádat, mely lehet lemez, akril, vagy kerámia, esetleg öntött márvány vagy öntött vas kád (bár utóbbi manapság már ritkaságnak számít). Eshet a választásunk beépíthető egyenes vagy sarokkárdra, esetleg asszimetrikus kádra, melyek anyaga szintén lehet akril, lemez vagy akár kerámia is.

A kád beépítése, a beépítéssel járó munkálatok, anyagok, szerszámok szükségessége mindig attól függ, hogy milyen kádra esett a válsztásunk. Ugyanis más-más beépítési munkával jár egy beépíthető lemez kád, egy akril kád, vagy egy térben álló kád beépítése.

Cikkünkben a legkönnyebben kezelhető akril kádak beépítésében szeretnénk segíteni, hogy tervezéskor könnyebb legyen a döntés – a várható munkálatokat figyelembe véve.

A hagyományos akril kád, sarokba, falhoz helyezhető, elő- és/vagy oldallapal vagy csempézéssel. A kád nem állítható a tér “közepébe”. Kivitelét tekintve lehet egyenes, sarok, vagy asszimetrikus sarokkád.

A kiszemelt akril kádunk megvásárlásakor, azt megelőzően tájékozódjunk a gyártó által aljánlott beépítési módról, mert például sok gyártó esetében a garancia feltétele a kádláb alkalmazása!

Miből is áll egy akril fürdőkád beépítése? Mire figyeljünk?

1. Vegyük meg a kádhoz tartozó kádlábakat, és figyeljünk, hogy szereléskor nehogy kihagyják. Mint fentebb említettük, a legtöbb gyártónál a garancia feltétele.

2. Legyen kialakítva a kád megfelelő alátámasztása a kádlábbal, esetleg purhabbal is. Egyes kádaknál, melyeket előlappal burkolunk a kádláb helyett kádvázzal kell beépíteni a stabilitás érdekében.

3. A kád mögött legyen megfelelően burkolva, csempézve a fal.

4. Amennyiben új akril kádunk burkolata a hozzá való kád előlap, rögzítsük megfelelően. A kádat rögzítsük a burkolt falhoz.

5. Ha előlap nélkül, csempézett körülburkolással kívánjuk a kádat bellítani, érdemes kürülépíttetni, kávát építtetni neki. Ez stabilabb tartást biztosít, hisz nem csak a kádlábak tartják majd a kádat.

Akril fürdőkádak rendkívül könnyűek, kellemes hőérzetet biztosítanak, hosszú ideig megtartják a fürdővíz hőjét. Felületük fényes, antibakteriális, könnyedén tisztíthatók. Tisztításkor ne használjunk durva szivacsot, súrolószert, megkarcolhatja a felületet. A választott kád elő-, és oldallapja könnyedén felszerelhető, ám csempézéssel beépítve is tökéletes megjelenéssel és funkcióval bír.

Az üzletben érdemes kipróbálni a választott fürdőkádat, hogy fürdőszobánk éke valóban az elvárásainknak megfelelő, praktikus és kényelmes legyen, hosszú távon elégedettek legyünk az eredménnyel.

Manapság a fürdőkádak széles körű kínálata óriási választékot tár a vásárlók elé. Többféle forma és anyagválaszték áll rendelkezésünkre, érdemes tájékozódnunk a vásárlást megelőzően.

Read previous post:
Fürdőszoba tervezés 5 szempontja

A fürdőszoba ma már több szerepet tölt be, mint egy egyszerű fürdőhelyiség, legyen az kicsit, vagy épp nagy méretű fürdőszoba....

Close