Burkolat Kültér, kert Padlólap Világítás

Itt a tavasz, menjünk a kertbe sütni-főzni is!

Nemsokára megérkezik a valódi tavasz, melegszik a nappali hőmérséklet, rügyeznek a fák, és nem is gondolnánk milyen hamar kertünk, udvarunk lesz a baráti összejövetelek helyszíne. Itt az ideje a kert, udvar tervezésének, a vendégfogadásra, vendéglátásra alkalmas kerti pihenő kialakításának.

Kerti pihenőnket érdemes úgy megtervezni, kialakítani, hogy a társasági élet, a baráti összejövetelek helyszínéül is szolgálhasson. Tanácsos burkolattal ellátni, hogy kényelmes és stabil ülőhellyel szolgálhassunk vendégeink részére egy esetleges esőzést követő verőfényes napsütésben történő összejövetel alkalmával is.

Kerti burkolatunk lehet akár egy kültéri padlólappal burkolt kis vendéglátó sziget a kertünkben. Manapság már szebbnél szebb kültérben is alkalmazható kőmintás padlólapokból, vagy fahatású burkolatkból választhatunk.
A kényelmes járófelületet biztosítanak, és a tisztán tartásuk is egyszerű.

Burkolhatunk a kertben térkő, udvarkő használatával, melyet olykor impregnálni kell, hogy az idő, és az időjárás viszontagságait is jól bírja a burkolatunk.

Megfelelő kerti világításról is gondoskodnunk kell, hisz ahogy egyre jobb idő lesz, a kertben töltött idő is egyre inkább belenyúlhat az éjszakába. Kültéri lámpa választásánál vegyük figylembe a kert technikai adottságait, a kerti utak mentén például használhatunk solar lámpákat is, valamint alacsonyabb vagy magasabb álló lámpákat.

A baráti összejövetelek alkalmával sokszor sütés-főzés az apropó, hisz vacsora mellett a kellemes beszélgetések, a jó hangulat már-már garantált egy-egy baráti társaságban. Tervezzünk kerti sütőt a pihenő környezetébe, ahol nyársalást, kolbászsütést, bográcsos főzést, vagy tárcsán sütést is tarthatunk, valamint a grillező elhelyzésére is kialakíthatjuk a megfelelő helyet.

A hangulat fokozására, kertünk designjának tökéletesítésére kerti szobrokat használhatunk, melyek fokozzák kertünk stílusát.

Egy-egy délutáni, esti beszélgetés a kertben kellemesen ellazít, energiával tölti fel a testet-lelket. A baráti összejövetelek alkalmával kellemes hangulatban kikapcsolódhatunk, feltöltődhetünk igényeink szerint kialakított kertünkben, így a kert tervezésével, kialakításával töltött idő és fáradozás meghozza gyümölcsét.

 

Read previous post:
Kádválasztás, akril kádak beépítése

Fürdőszoba tervezés, felújítás során fontos kérdés, hogy milyen fürdőkádat válasszunk. Igényeink mellett a fürdőszoba műszaki adottságait, pénztárcánkat, és nem utolsó...

Close