Beltér Fürdőszoba Fűtés Otthon, lakás

Levegő minőség és a téli ruhaszárítás

A hideg téli hónapokban fejtörést okozhat a ruhaszárítás, a mindennapi törölközőszárítás. Nem szerencsés a lakásban szárítani ruháinkat, ám sajnos nem nagyon kínálkozik más lehetőség, gyakrabban kell szellőztetnünk.

Általános közérzetünket, egészségünket nagyban befolyásolja a levegő minősége, melyet nagyban befolyásol a levegő páratartalma, ami a lakásban történő ruhaszárítás hatására igencsak megnövekedhet. Ezt kiküszöbölendő, a téli hónapokban szellőztessünk rendszeresen, naponta többször is, abban a helyiségben mindenképpen, ahol ruhaszárítás is történik. Elegendő rövid időre (kb. 5-10 percre) ablakot nyitnunk, hisz már ilyen kis idő hatására is az elhasznált levegő kicserélődik friss levegőra, ám a meleg még nem szökök ki a helyiségből.

A ruhaszárítás olyan helyiségben történjen, ahol kevesebbet tartózkodunk. Ilyen lehet például a fürdőszoba. A levegő, és ruháink szárítását elősegíthetjük azzal, hogy jó minőségű fürdőszobai törölközőszárító radiátort szereltetünk be, így a szárítás idejére akár magasabb hőfokon is üzemelhet, hogy ruháink hamarabb száradjanak.

A fürdőszobai radiátor, törölközőszárító radiátor a mindennapjaink során is jó szolgálatot tesz, hisz biztosítja a fürdőszoba melegét, valamint a család törölközőit kényelmesen elhelyezhetjük rajta, így gyorsan megszáradnak, mely kényelmünk és higiéniai szempontból is előnyös.

A fürdőszobai ruhaszárításra is rengeteg kreatív ötlet közül válogathatunk, mely inspirálhat a legkényelmesebb megoldás megtalalására.

A beltéri ruhaszárítás sajnos kedvez a penészgomba megtelepedésének, ami nem csak esztétikai problémát okoz, a levegő minőségére, így egészségünkre is hátrányos hatást gyakorol.
A szellőztetés fontossága a penész ellen, penészedés esetén is kiemelkedő. Azonban ha megjelent a penész valaha otthonunkban, védekeznünk kell ellene!
Ha már megjelent a penész, használjunk penészedésgátló lemosószert, penészeltávolító szert. Ha már felújításra, festésre kerül sor miatta, mindenképp penészesedésgátló adalékanyagú festéket használjunk az újrafestésre, vagy penészedésgátló adalékot tegyünk a falfestékhez.

Télen a mosott holmi szárítása időigényesebb. Hasznos lehet, ha a vastagabb, nagyobb nedvszívó tulajdonsággal rendelkező ruhaneműket a teregetés előtt duplán centrifugáljuk. Nagyobb vízvesztést érhetünk el, így a száradási idő is csökkenhet.

Kis odafigyeléssel, rendszeres szellőztetéssel a téli, lakásban történő ruhaszárítás is megoldható úgy, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon. Ügyeljünk az egészséges levegőre, óvjuk családunk egészségét.

 

Read previous post:
2018. fürdőszobai trendek

Otthonunk felújításával mind trendibb megjelenést szeretnénk teremteni, és ez a fürdőszoba felújítására is igaz. Az idei év trendszíne az ultraviola,...

Close