Beltér Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Konyha

Mire figyeljünk a csaptelep kiválasztásakor?

A csaptelep vásárlást általában egyszerűnek gondoljuk, ha hagyományosnak mondható csaptelepet szeretnénk. Ám ez mégsem így van, sok mindent figyelembe kell venni, hogy a végül megvásárolt termékkel hosszú távon elégedettek legyünk. Gondoljunk csak bele, felszereltük a csaptelepet, üzemel rendben, azonban sajnos nem gondoltunk a zajszintre, és zeng az egész lakás, ha kinyitjuk a vizet… Ön járt már így?

Csaptelep vásárlás esetén ahány ember, annyi más-más elsődleges elvárás: más-más stílus, más-más lakberendezési design, hagyományos vagy modern, esetleg extra funkciókkal ellátott, színes vagy króm, vagy antik… és még sorolhatnánk. Azonban van néhány szempont, amit stílusunktól függetlenül érdemes szem előtt tartani, hogy elégedettek legyünk hosszú távon a megvásárolt csapteleppel.

Kludi Zenta csaptelep

Kludi Zenta csaptelep

Csaptelep típusa:

Először is nem mindegy, hogy hová, milyen típusú csaptelepet keresünk. Zuhany csaptelep? Fürdőkád? Bidet csaptelep? Mosdó csaptelep? Mosogató csaptelep? És még sorolhatnánk… Ha meghatároztuk, milyen csaptelep típust keresünk, máris szűkítettük a kört, meghatároztuk a csaptelep típusát. Ám tartsuk szem előtt, hogy ha pl. fürdőszobába keresünk csaptelepet, bármilyen típust is, érdemes egy termékcsaládba tartozót vásárolnunk pl. a mosdó csaptelepből és a zuhany-, és /vagy kád csaptelepből egyaránt, hogy megőrizzük fürdőszobánk egységes design-ját.

Csaptelep szerelhetősége:

A csaptelep típus meghatározását követően a következő szempont a csaptelep szerelhetősége legyen. Létezik ugyanis álló csaptelep (pl. mosdóra, mosogatótálra szerelhető), fali (mosdó és mosogató csaptelepből egyaránt), kádperemre szerelhető csaptelep, valamint akár választhatunk KMT csaptelepekből (kád-, és mosdó töltő csaptelep) is falit vagy állót egyaránt.

Csaptelep mérete: 

A típust és a beszerelési módot szorosan követő szempont a csaptelep műszaki paraméterei, vagyis a mérete! A bekötőcsövekhez vásárolhatunk toldalékot, a gyárilag csomagolt bekötőcsőhöz csatlakoztathatót, vagy egyszerűen csak hosszabbat, ám a csaptelep kifolyócsövét is vegyük szemügyre alaposan, hogy a kézmosó vagy a mosogató esetén elég hosszan nyúljon be a tálba, ám mégse nyúljon azon túl! Vásárlás előtt mérjük le a szükséges benyúlási méretet, majd  tekintsük meg a választott csaptelep műszaki műszaki rajzán a pontos méreteket!

Csaptelep működése:

A szerelhetőség után a működést érintő szempontok következzenek. Válasszunk víztakarékos üzemmódban működő csaptelepet. Ezt követően döntsük el, hogy milyen működtetésű legyen az új csaptelepünk. Hagyományos tekerőgombos, egykaros, nyomógombos, vagy esetleg infra vezérlésű csaptelep.

Kludi Balance kádtöltő csaptelep

Kludi Balance kádtöltő csaptelep

Figyeljünk oda a zajszintre is!

A legtöbb gyártó ma már ezt az információt közzéteszi a csaptelep terméktájékoztatóján.
Sokan talán nem is gondolnánk erre, még gyakorlott vásárlóként sem, így sajnos kellemetlen meglepetésben lehet részünk, amikor éjjel, valamelyik családtagunk elmegy zuhanyozni, és egész otthonunkon végigrobajlik a csaptelepen átnyomuló víz, mintha falat bontanának.

Higgyék el, tájékozódjunk inkább a zajszintről előre, otthonunk békéjének megőrzése érdekében.

Európában I-es és II-es akusztikai osztályba sorolt csaptelepek vannak forgalomba, ezek közül is érdemes az I-es kategóriából választani.

Teka csaptelep, fekete

Teka csaptelep, fekete

Ha minden műszaki elvárással tisztában vagyunk, tovább szűkíthetjük a kört a design-t figyelembe véve. Bár szinte a legfontosabb számunkra, hogy stílusunkhoz, a berendezéshez illőt válaszunk, csak a fentebbi műszaki igények figyelembe vételével szűkíthetjük a kört design alapján.

Választhatunk modern, vagy hagyományos csaptelep  megjelenést, a legelterjedtebb fényes ezüstös króm színűt, bronz, már-már antik hatásút, arany színűt, vagy egyéb, színes kivitelt is, pl. fehér csaptelepet.

A körültekintő csaptelep vásárlás hosszú távú elégedettséget eredményez, mind működés, mind esztétika, design tekintetében. A jó választás sok éves kényelmes csaptelep használatot tesz lehetővé otthonunkban.

Read previous post:
Térkövek, udvarkövek a barátságosan egységes környezetért

Udvarunk, kerti pihenők és kerti utak burkolataként térkövet, udvarkövet használunk általában, és a megfelelő kiválasztásánál az esztétikai szempontok mellett a...

Close