Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás

Modern klasszikusság Álbaro metro csempékkel

A metro falicsempék népszerűsége napjainkban is töretlen. Egyediséget képviselnek szinte bármilyen enteriőrben. Különlegességük az egyszerűségükben rejlik. Olyan nagyvárosi stílust teremtenek, mely modern ugyanakkor klasszikus, varázslatos és időtlen miliőt teremt fürdőszobában és konyhában egyaránt.

A metro csempék nevüket arról kapták, hogy megjelenésük kezdetén metro állomások falainak burkolataként használták. Az 1900-as évek elején New York első metroállomásán jelent meg, azonban leginkább párizsi metróállomásokon fordult elő.

A metro csempék standard mérete 10*20 cm, ám manapság már ettől eltérő, nagyobb méretben is megtalálhatóak a kínálatban.

Az igazán klasszikus metro csempe fehér színű, és 10*20 cm méretben jelenik meg.

A nagy választékból az egyik kivétel az Álbaro Metro csempék fehér Blanco Beseado Brillo Pre színe, amely nem a klasszikus méretet követi, hanem “mini” metro csempe a 7,5*15 cm-es méretével. A metro csempékre jellemző fózolt szélekkel érhető el.

Ám a termékcsalád elérhető a klasszikus metro csempe mérettel, ugyanis fekete színe, a Negro Biselado Brillo és a fehér Blanco Biselado Brillo már a klasszikus metro csempe méretet képviseli 10*20 cm-es adataival, fózolt szélekkel. Egymással igen jól kombinálhatóak, ha szeretnénk megtörni az esetleges egyhangúságot.

Az Álbaro metro csempék fényes felülete letisztult ragyogással eleganciát sugároz.

Bátran burkolhatjuk a metro csempék bármely méretével konyhánkat, fürdőszobánkat, nem fogunk csalódni.

A fózolt szélek miatt sokan arra következtetnek, hogy a metro csempéket nem szükséges fugázni. Sajnos, vagy hál’ istennek ez tévhit, mert a metro csempéket ugyanúgy fugázni kell, mint bármely más csempét. Ajánlott fugaszélesség min. 2-3 mm. Ha kiválasztottuk a kívánt metro csempét, kérjük ki burkoló szakember véleményét.

A fugázás kapcsán jegyezzük meg, hogy metro csempe választása esetén olyan kiváltságos helyzetbe kerülünk, hogy akár nagyon kontrasztos fugaszínnel is burkolhatóka, így igazán különleges összképet mutatnak majd, konyhában, fürdőszobában egyaránt. Ha azonban tökéletes harmóniára törekszünk, színazonos fugát válasszunk.

Az Álbaro metro csempe is, mint minden metro csempe szinte bármilyen stílusú otthonba illeszkedik, akár modern, akár klasszikus az otthonunk. Egyszerűségükkel kiemelkednek a környezetükből, ám mégis tökéletes hátteret biztosítanak a helyiség enteriőrjének.

A metro csempék a nagyvárosi nyüzsgést, letisztult megjelenést, egy önálló életérzést képviselnek, melyet az egyes stílusirányzatok képviselői valamint a lakberendezők is már metro stílusnak neveznek.

 

 

 

Read previous post:
Egyszerű felépítésével hasznos kerti kellék a Lisszabon kerti sütő

Megérkezett végre a jóidő, kellemes délutánokat, estéket tölthetünk el barátaink körében a kertben is. Mi sem tehetné kellemesebbé az élményt,...

Close