Kültér, kert

Egyszerű felépítésével hasznos kerti kellék a Lisszabon kerti sütő

Megérkezett végre a jóidő, kellemes délutánokat, estéket tölthetünk el barátaink körében a kertben is. Mi sem tehetné kellemesebbé az élményt, mint a keri sütögetés, főzés, melyet egy saját magunk által épített, kényelmes, dekoratív kerti sütő biztosít.

A Lisszabon kerti sütő kollekcióban többféle színárnyalatú kerti sütőket találhunk, mely a kertünk, kerti bútorunk színvilágához, és saját izlésvilágunkhoz egyaránt igazodhat.

A Lisszabon kerti sütőt saját magunk építhetjük, így az alkotás élménye büszkeséggel töltheti el a felépítő családtagokat, a tulajdonost. A kerti sütő felépítéséhez a gyártó építési segítséget, leírást biztosít, hogy még könnyebb legyen a dolgunk az alkotás közben.

A Lisszabon kerti sütő elemei támfalelemek, így könnyedén felhasználhatjuk akár támfalnak, akár kerti sütő építésére is. Legyen szó szabályos köralakról, vagy határozott egyenesről, a Lisszabon támfallal mindegyik könnyen megvalósítható. A trapézforma számtalan variációt kínál, pattintással kialakított felülete rusztikus hatást kelt. Avar vagy homok színváltozatban kapható, melyek egyaránt természetes felületet biztosítanak.

A Lisszabon kerti sütő építése egyszerű, cikkünkben ebben szeretnénk egy kis segítséget adni:

  1. álljunk a raklap hosszabb oldalhoz
  2. a szélétől balról jobbra haladva előbb 4cm, majd 20-20cm-enként találunk keresztirányú roppantási vonalakat. A normál köveket a roppanási vonalnál törjük el.
  3. törésnél a vésőt helyezzük a roppantási vonal közepére, és néhány határozott kalapácsütéssel törjük el.
  4. a fedőkövek első roppanási vonalánál ne roppantsunk el, így marad meg a felső díszperem.

Így végeztük a normál kövek (64db), és a fedőkövek (16db) elroppantásával, és kezdhetjük is a kerti sütőnk felépítését.

A Lisszabon kerti sütő esetében fontos kiemelni, hogy építésénél nem kell ragasztóanyagot, falazóanyagot használnunk, így gyors, tiszta munkával már az építés napján akár azonnal használatba is vehetjük. (Mivel ragasztás nélkül összerakhatjuk, bármikor szét is szedhetjük, akár át is helyezhetjük azt.)

A Lisszabon kerti sütő építése során a következők szerint haladjunk:

  1. A Lisszabon kerti sütő helyigénye 1,2 m átmérőjű kör, válasszuk ki a megfelelő helyet, ami mindenképp vízszintes, építhető felület legyen.
  2. rakjuk ki a kört a kiválasztott helyen. A normál kövek kisebbik oldala befelé nézzen. Soronként szabályosan helyezzünk egymás mellé 16 db-ot. Érdemes minden sort egy fél kőszélességgel eltolva rakni, ez nagyobb stabilitást ad a kerti sütőnek. 4 sor lesz a kerti sütőnk magassága, plusz a felőkövek.
  3. a záró sorba a fedőköveket rakjuk a normál kövekhez hasonlóan, egymás mellé illesztve.

lisszabon-kerti-suto-elemei

Építési útmutató a weboldalán, a kavicsbeton.hu-n, itt»

A kerti sütő környezetét érdemes burkolnunk kültéri járólappal , térkővel, vagy szép pázsitot, gyepet alakíthatunk ki köré.

Tapasztalatok alapján a Lisszabon kerti sütő egy, másfél óra időráfordítással felépíthető, mely hozzájárul a családi, baráti társaságok kerti party élményéhez és kertünk csodálatos, otthonos megjelenéséhez jó ár-érték arányban.

Read previous post:
Grohe Smartcontrol 360 Duo zuhanyrendszer, az otthoni luxusért

A Grohe Smartcontrol 360 Duo termosztátos zuhanyrendszer a kényelem és a design tökéletes összhangját testesíti meg, kényelmes, könnyű, biztonságos kezelhetőséggel,...

Close